MTI/mszp.hu | Belföld | feudalizmus jövő
2015. augusztus 28. 19:45

Új feudalizmus épül

Napjainkban Magyarországon új feudalizmus épül, amely rendszerben születése pillanatában megjósolható a gyermek jövője.

Tóbiás József, az MSZP elnöke az Európai Baloldal által szervezett Baloldali sziget elnevezésű pénteki rendezvényen Horány-Szigetmonostorban azt mondta: ebben a rendszerben "már az sem számít, a családnak mennyije van", mert a pénz helyett a hűség kérdése az érvényesülés.

Kiemelte: a társadalmi változások közepette a baloldal jövője nagyrészt nem azon múlik, hogy képes-e a centrum felé nyitni, hanem azon, hogy "képes-e a valós társadalmi akaratot és jövőt megformálni".     

Hangsúlyozta, az MSZP-nek - amely baloldali párt kíván lenni, de nem célja a kizárólagosság - minden demokrata számára helyet kell biztosítania, hogy kompromisszumot keresve vállaljon részt az új, demokratikus, biztonságos Magyarország megteremtésében, ennek során pedig nem csupán azt kell jelezni, mire mondanak nemet, hanem válaszokat kell adni a fontos kérdésekre.
 Tóbiás József hangsúlyozta, az elmúlt negyedszázad tanulságait le kell vonni, az értékeket megőrizni, ami pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, annak a helyére új megoldást kell találni.