MTI/mszp.hu | Belföld | Budapest repülőtér
2019. február 22. 15:47

Új repülőtérre van szükség a fővárostól 30-40 kilométerre

Az MSZP szerint Budapestnek egy új, a várostól 30-40 kilométerre elhelyezkedő repülőtérre van szüksége a ferihegyi zaj- és légszennyezettség csökkentése érdekében.
Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy pártja támogatja egy új repülőtér építésének ötletét. Hangsúlyozta, a beruházást - a Budapesti Airport koncessziós jogai miatt - vagy állami támogatás nélkül, vagy a ferihegyi üzemeltető bevonásával lehetne megvalósítani. 
 
Az MSZP politikusa kifejtette, a főpolgármesternek szégyellnie kellene magát, amiért az önkormányzati választás évében úgy tesz, mintha érdekelné a választók akarata. Példaként említette erre, hogy szerinte Tarlós István úgy tett ígéretet a ferihegyi repülőtér éjszakai forgalmának csökkentésére, hogy a hatályban lévő jogszabályok betartásával  jóval kevesebb gép használhatná a repteret most is ebben az időszakban. 
 
Horváth Csaba megismételte korábbi kijelentését, hogy Budapest idei költségvetése a városvezetés állításával ellentétben nem kiegyensúlyozott, hanem súlyos eladósodást jelent. A büdzsé 114 milliárdos hiánya azt mutatja, hogy Tarlós István képtelen változtatni a főváros kifosztottságán és kiszolgáltatottságán - fogalmazott.
 
Kiemelte, a főpolgármesternek azért is szégyellnie kellene magát, amiért olyan 2010-ben is hangoztatott, de később be nem váltott ígéreteket fogalmaz meg újra, mint a földutak lebetonozása és a teljes csatornázottság elérése.
 
Horváth Csaba kérdésekre kijelentette, "nincs házasság, sem barátság" a Jobbikkal, kizárólag azokkal a jobbikos politikusokkal hajlandók stratégiai együttműködést kötni, akiknek a múltjában nincsenek vállalhatatlan tettek, kijelentések. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a szocialista párt minden településen a legalkalmasabb személyt támogatja majd az őszi önkormányzati választáson - tette hozzá.

Kapcsolódó párttagok