Klubrádió | Belföld | Klubrádió interjú
2014. július 21. 11:54

Új társadalmi szerződés kell

Minden egyes nap egy feladat, nem lesz máról holnapra csoda – mondta a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában Tóbiás József. Az MSZP hétvégén megválasztott új elnöke reméli, hogy az építkezés félidejére megmutatja, hogy az sikeres is tud lenni, és ehhez nemcsak szervezetileg kell átalakítani, alkalmassá tenni a szocialista pártot, a jelenlegi politikai környezetben, hanem kérdés, hogy egy új társadalmi szerződést hogyan kell, hogyan lehet felépíteni Magyarország állampolgáraival közösen.

Mint fogalmazott, ma Magyarország gyenge, bár a politika állítja, hogy erős, rámutatott, egy állam akkor lesz erős, ha az állampolgárai szabadok, dolgoznak és képesek megélni a bérükből és ezáltal erőssé válik az ország.

Magyarországban gondolkodik a pártelnök, mint mondta, az a feladata, hogy a baloldalt alkalmassá tegye arra, hogy már ellenzékben is képes legyen a közjót szolgálva egy jobb országot felmutatni. A hitelességet visszaszerezni csak munkával lehet, minden nap egyetlen egy dolgot elintézni és menni előre, hogy a társadalom érzékelje, hogy a tettei cselekvései igazolják a szavait. Nem zászlókat, jelszavakat ír föl, hanem dolgozik – fejezte be Tóbiás József.