2012. január 31. 14:07

Új vizsgálatot!

A Lomnici Zoltán kiretusálásával megbízott riporter levele megerősíti gyanúnkat, hogy nem azok bűnhődtek az elmúlt húsz év legsúlyosabb közmédiumi hamísításáért, akik azt kitervelték, majd végrehajtatták. Az MSZP ezért elvárja vizsgálat lefolytatását.

A levél alapján egyértelmű, hogy a dokumentumban szereplő adatok és tények már a vizsgálat kezdetén a fegyelmi bizottság rendelkezésre álltak. Azaz a vizsgálat lefolytatói pontosan tudták, mi és kinek az utasítására történt 2011. december 3-án a Duna Televízió és az MTV Híradójának szerkesztőségében.

Kérdés, őket milyen felelősség terheli azért, hogy a retusálás kiagyalói a mai napig a közszolgálati médiában dolgozhatnak, és a mai napig végezhetik azt a pártszolgálatot, ami a botrányos Cohn-Bendit, operaházi, vagy éppen a Lomnici-riport elkészültéhez és adásba kerültéhez vezetett.

A Lomnici-levél fényében az MSZP biztos abban, hogy új, immár az elsődleges bűnösöket tisztára mosni kívánó másodlagos felelősök személyének felfedésére is irányuló - lehetőség szerint független és pártatlan vizsgálatra van szükség.

Bennünket nem érdekel, hogy ezt melyik hatóság indítja, majd folytatja le. Bennünket egyetlen dolog érdekel: az, hogy a valódi felelősök kilétére minden kétséget kizáróan fény derüljön, s ezek az emberek örökre távozzanak a közszolgálati médiából.

Úgy látjuk, hogy - ha külső nyomás hatására is, de - a hatóság tegnap végre elindult az ehhez vezető úton. Tessék rajta végigmenni! Három hónapja várunk az igazság kiderülésére. Úgy gondoljuk, mától számítva két napig még türelemmel lehetünk a vizsgálat lefolytatásának bejelentését illetően.

Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését.

Nyakó István,
országgyűlési képviselő