mszp.hu | Belföld | taxi Uber | Közlekedés
2016. július 13. 14:53

Újabb 160 ezer fiatallal tolt ki a kormány

Alig több mint tíz nap múlva kivonul Magyarországról Európa legnagyobb közösségi alapon szerveződő személyszállítási szolgáltatója, amely a 21. századi technika segítségével közvetlenül, egyszerűen és gyorsan kapcsolta össze a keresletet a kínálattal.

Az Uber kivonulásáért egyértelműen az Orbán-kormány a felelős. Az MSZP kezdettől fogva azt képviselte, hogy a kormány üljön tárgyalóasztalhoz a piac szereplőivel, és dolgozzon ki velük közösen egy olyan megoldást, amely az utasok mellett a taxisok és az Uber-sofőrök számára is elfogadható.

Az Orbán-kormány nem volt hajlandó egy asztalhoz ültetni a piaci szereplőket és megoldást találni a közösségi személyszállítás megjelenésével kialakult helyzetre. Orbán Viktor és kormánya ezzel ismét világossá tette, hogy alkalmatlan a 21. századi Magyarország vezetésére.

A kormány büntető politikája miatt ma az Uber vonul ki, holnap más innovációra építő szolgáltatók hagyhatják el hazánkat, a fővárosba érkező több tízezer fiatalról nem is beszélve.

Az Uber magyarországi története megerősíti azt is, hogy ez a kormány már csakis a közpénzek ellopásában hajlandó az innovatív megoldások támogatására.

Ujhelyi István
az EP közlekedési és turizmus bizottságának alelnöke,
az MSZP alelnöke