mszp.hu | Belföld | paralimpia
2015. május 20. 11:27

Újabb botrány a paralimpiai bizottságnál – a Gömöri-Deutsch párosnak távoznia kell!

Talán még vissza sem érkezett a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) számlájára az a hárommillió forint, amit Gömöri Zsolt, a szervezet elnöke jogtalanul vett fel a devizahitelének végtörlesztésére a parasportolók szponzori pénzéből, de máris itt az újabb botrány: a Bors információi szerint Gömöri az MPB pénzén mintegy kétmillió forint értékben nyaraltatta saját magát és családját, valamint egy üzlettársát a Kanári-szigeteken. 

Az MPB elnökének botránysorozata nem maradhat következmények nélkül! Lehet, hogy törvényes volt mindaz, amit a rábízott szervezet élén az elmúlt években művelt, tettei azonban olyan mélyen erkölcstelenek, hogy alapjaiban ássák alá a magyar olimpiai mozgalomba vetett közbizalmat. Ne feledjük, hogy Gömöri Zsolt nem csak a sportolókat károsította meg, hanem azokat a jó szándékú embereket is átverte, akik támogatni szerették volna a magyar paralimpikonokat.

A magyar olimpiai mozgalom iránti közbizalom, és a magyar sportvilág méltóságának helyreállítása érdekében, valamint a 2024-es nyári olimpiai és paralimpiai játékokra való jelentkezésünk miatt az MSZP továbbra is a teljes MPB-vezérkar, valamint Gömöri Zsolt mellett kiálló Deutsch Tamás MOB-alelnök távozását követeli! Elvárjuk azt is, hogy a MOB alaposan vizsgálja ki a paralimpiai bizottságban történteket!

Kunhalmi Ágnes,
a Kulturális bizottság alelnöke