mszp.hu | Belföld
2020. július 10. 17:17

Újabb botrány: fizetés nélkül hagyott dolgozók fordultak az MSZP-hez

Újabb botrány: fizetés nélkül hagyott dolgozók fordultak az MSZP-hez
A kormány vállat von a fizetés nélkül hagyott, nyomorgó vásárosnaményi családok helyzetére is. Most már mindenki látja, így taszítja rabszolgasorba a magyarokat a kormány – állítja az MSZP, ami az ilyen ügyekben konzekvensen a szakszervezeteket segíti.

A vásárosnaményi ruhagyár dolgozóinak családjai már éheznek, mert a dolgozók hónapok óta nem kapják meg a fizetésüket. Miközben a kormány nem segít, a szakszervezet az MSZP segítségével próbál az európai kapcsolatrendszeren keresztül is az brit tulajdonossal szemben érdekérvényesíteni.

„570 ember – köztük fiatal anyukák és nyugdíj előtt álló nagymamák – hónapok óta munkabér és kenyérrevaló nélkül van. (…) A munkáltatójuk által adott eredeti papíron állásidőn vannak, amikor 100%-os alapbér jár, de a cég próbálta őket egyoldalúan fizetés nélküli szabadságra küldeni, amit nem lehet és azóta gyakorlatilag nem is kommunikál velük!” – ismertette Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A képviselő emlékeztetett rá, hogy a kormány a rabszolgatörvénnyel olyan mértékben törölte el Magyarországon a munkavállalói jogokat, hogy a fizetés nélkül hagyott, éhező családok számára ma már gyakorlatilag nincs egy azonnal intézkedni képes hatósági szerv. Bár az MSZP-nek van határozott megoldási javaslata, a jelenlegi magyar kormány azt nem hajlandó a családok védelme érdekében meglépni: inkább rabszolgasorban hagyja az embereket.

„Nem véletlenül javasolta az MSZP, hogy a cégeknél, amelyek súlyos adóforintokkal vannak kitömve, azaz nagyon sok állami támogatást kaptak – és ez a cég is ilyen –, elbocsátási moratóriumot léptessenek életbe, tartsák meg a dolgozót! Az is a javaslataink között volt, hogy a teljes munkabérre kapják meg a 80%-os állami támogatást, ha ezt megadták volna, akkor most nem lennének ilyen nagy bajban” – tette hozzá a szocialista politikus.

Az MSZP alelnöke emlékeztetett arra is, mindez nem véletlen, a kormánypárt politikájának középpontjában nem az ország minden embert érintő igazságos, közös felemelkedése, hanem a kizsákmányolás általi hatalommegtartás áll.

„Elfogadni nem, maximum megérteni tudom, hogy Orbán víziókban gondolkodik, amelyben az ember nem jelenik meg, Még azt is, hogy mint választó sem, mert majd valamelyik haverjával megveteti a szavazatokat. De könyörgöm, legalább azt nézze, hogy nincs „munkabéke”, és ezek az emberek meg fognak jelenni a munkaügyi központokban és az egészségügyben; ez az államnak nem jó” – húzta alá Komjáthi Imre.

Kapcsolódó párttagok