2012. április 16. 08:54

Újabb durva leszerelés a Fideszes Rokonok SC-től!

Újabb áldozata van Nyíregyházán a Fidesz pusztító politikájának! Gerda Istvánt, miután az elmúlt két évben is minden lehetőséget megragadott arra, hogy a NYÍRTÁVHŐ Kft-nél a nyíregyházi embereket szolgálja szaktudásával, pénteki napon elbocsátották állásából. Tették mindezt olyan ürügyre hivatkozva, ami enyhén szólva is nevetséges.

Pénteken ismét világossá vált, hogy Dr. Kovács Ferenc polgármester ismételten nem úgy járt el, ahogy az elvárható lenne. Nyíregyháza Város Közgyűlésén (2012. január 19-én) majd 2 év elteltével (!) ígéretet tett arra, hogy tájékoztatja a képviselőtestületet (az Állami Számvevőszék nyomására) az önkormányzati cégeket érintő döntéseiről és azok helyzetéről. Az „ígérete” szerinti első időpont a májusi közgyűlés lett volna.
Továbbra is érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a képviselők tájékoztatása vagy határozata nélkül hoz meg egyszemélyes döntéseket.

Dr. Kovács Ferenc eddigi rövid polgármestersége alatt elüldözte a nyíregyházi elismert és magasan képzett szakembereket, vezetőket. Az intézmények, cégek élére pedig kampánytámogatókat vagy a képviselők családtagjait ültetik. Ha pedig a rokonok már elfogytak, akkor Debrecenből vagy Budapestről importált fideszes pártkatonák jönnek nagy fekete autókkal és útiköltség térítéssel.

Az MSZP kiáll valamennyi szakmájában elismert köztisztviselő, közalkalmazott és cégvezető mellett.

Felszólítjuk a nyíregyházi Fideszt, hogy fejezze be a rokonok és barátok pozícióba helyezését. Nyíregyháza ne olyan város legyen, ahol a szakemberek nem végezhetik munkájukat, mert félniük kell, hogy másnap kirúgják őket. Nyíregyháza ne olyan város legyen, ahol az emberek nem mernek a munkahelyükön másokkal beszélgetni, mert félnek, hogy másnap felmondanak nekik. Nyíregyháza ne olyan város legyen, ahol a vezetés meneszti azokat az embereket, akik szakmai kritikát fogalmaznak meg.

Nyíregyházának és Magyarországnak nincs szüksége az ilyen diktatúrára alapuló vezetésre, a városnak nincs szüksége erre a fideszes önkormányzatra!


Az MSZP Nyíregyházi Szervezete