mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Nyugdíj
2021. szeptember 28. 12:08

Újabb felmérés bizonyítja, hogy ma Magyarországon nem jó nyugdíjasnak lenni – tisztességes időskori megélhetést, most!

Újabb felmérés bizonyítja, hogy ma Magyarországon nem jó nyugdíjasnak lenni – tisztességes időskori megélhetést, most!
A nyugdíjasok jólétét vizsgáló új felmérés szerint Magyarországon továbbra sem jó nyugdíjasnak lenni, ugyanis a 44 ország közül hazánk a 33. helyen végzett. Ez annak a következménye, hogy a Fidesz az út szélén hagyta idős honfitársainkat, akiknek a tisztességes megélhetés helyett csak az elszegényedést tudja garantálni.

A vegyes indexálás eltörlésével ugyanis kevesebb lett az éves nyugdíjemelés, az inflációkövető nyugdíjemeléssel pedig csak azt biztosította a kormány, hogy ha valaki nyomorultul kevés nyugdíjból él, akkor a következő évben is nyomorultul kevés nyugdíjból fog élni. A 65 év felettiek szegénységi aránya 11 év alatt több mint a háromszorosára nőtt, és csaknem 450 ezer nyugdíjas kevesebb nyugdíjat kap, mint a megélhetési minimum! Elfogadhatatlan, hogy a Fidesz-kormány 12. évében a nyugdíjasok nagy többsége nem tud kijönni a nyugdíjából!

Az MSZP szerint a biztos megélhetés idős korban is jár! Svájci indexálás, 70 ezer forintos nyugdíjminimum és igazságos nyugdíjelosztás – ez a megoldás! Ezért az MSZP nemcsak az infláció növekedését, hanem a fizetések emelkedését is beleszámítaná a nyugdíjemelésbe – ez az úgynevezett svájci indexálás. Ezen túl az MSZP a 13 éve nem emelt 28 500 forintos nyugdíjminimumot is legalább 70 ezer forintra akarja emelni.

Az MSZP célja az alacsony nyugdíjak felzárkóztatása, mert az idős embereknek is jár a megélhetés biztonsága. Ezért, ha az emberek az MSZP-Párbeszéd jelöltjeire és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltre szavaznak az előválasztáson, majd a jövő évi választáson, akkor a tisztességes nyugdíjemelésre és a magasabb nyugdíjakra szavaznak!

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok