Belföld, Gazdaság
2012. december 17. 16:11

Újabb Fidesz-bukta jöhet

Az MSZP üdvözli az alapjogi biztos állásfoglalását a várandós munkavállalókkal kapcsolatban.

Már többször felhívtuk a figyelmet, hogy nemcsak jogilag aggályos és megalapozatlan, de kifejezetten megalázó a Fidesz-kormány Munka törvénykönyvének szabályozása, miszerint a kismamáknak tájékoztatnia kell a munkáltatót terhességéről.

Azt már tudtuk eddig is, hogy a "Nagy Fidesz Testvér" mindent tudni akar. Kubatov-listákat készít a barátokról és a "nem barátokról", a választáson kötelező regisztrációt vezet be, most pedig a nők legbelsőbb magánszféráját molesztálja az említett, ombudsman által is kifogásolt törvénnyel.

Minden anya és leendő anya nevében köszönjük a tolakodó kíváncsiságot, a megalázással egyenértékű törődést, de nem kérünk belőle! A gyermekvállalás és a gyermekvárás egy nő, egy család legbelsőbb magánügye, ahhoz a munkáltatónak semmi köze sincsen.

A Fidesz-KDNP politikusaitól már megszokhattuk, hogy híján vannak a nőket megillető tisztelet megadásának (Varga István, Tasó László, Karvalics Ottó és többek beszólásai), most remélhetőleg az Alkotmánybíróság is kimondja, hogy a pártszövetség jogalkotása nemcsak tiszteletlen, de alapjog sértő.

Bízunk benne, hogy az Ab a nők érdekeit figyelembe véve megsemmisíti a Fidesz erőszakosan és a modern demokrácia értékeivel teljesen ellentétesen hozott szabályát, és reméljük, hogy a kormánypárti képviselők belátják végre súlyos tévedésüket.  

Bangóné Borbély Ildikó,
elnökségi tag