Újabb fideszes botrány: hova tűnt 50 millió forint?

Önmagában is botrány, hogy a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kuratóriumi elnöke Papcsák Ferenc, a Fidesz budapesti országgyűlési képviselője. Az alapítvány ügyvezető igazgatója pedig Iváncsics János, Mosonmagyaróvár fideszes alpolgármestere.

Az alapítvány honlapján megtalálható az a több mint 78 millió forintos vállalkozói szerződés, amely szerint az alapítvány egy uniós program keretében olyan képzési szerződést kötött egy budapesti nyelviskolával, amely ennek 30 százalékáért is megvalósítható. Mindez súlyos kérdéseket vet fel, amelyekre mielőbbi választ várunk az alapítványtól, annak elnökétől, és Mosonmagyaróvár fideszes alpolgármesterétől is.

Hova lett közel 50 millió forint? Mire fordítottak 78,3 millió forintot akkor, amikor egy ilyen nyelvi képzés ennek töredékéért is megvalósítható? Miért fővárosi nyelviskolával kötöttek szerződést, miért nem helyi képzési intézménnyel? Milyen fideszes mutyit vezényel Papcsák Ferenc a Nyugat-dunántúli régióban? Miért asszisztál ehhez egy jó nevű Győr-Moson-Sopron megyei alapítvány, Mosonmagyaróvár alpolgármestere és a Nyelviskolák Szakmai Szövetségének elnöke is?

Amíg nem kapunk világos válaszokat, addig csak egy dolog világos a számunkra: a Nyugat-dunántúli régiót is súlyosan fertőzi a Fidesz pénzéhsége.

Kránitz László,
az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke

Beke Károly,
az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnökhelyettese