Újabb fideszes csalás: az MNB titokban finanszírozza Orbán pártját

Újabb fideszes csalás: az MNB titokban finanszírozza Orbán pártját
Itt a Fidesz újabb választási csalása: a Magyar Nemzeti Bank tiltott pártfinanszírozással fizeti a kormánypárt embereit, hogy ezzel a segítséggel 2018-ban ismét a Fidesz nyerhessen. Most a Fidesz kommunikációs igazgatójáról, Hidvéghi Balázsról és feleségéről derült ki, hogy több százezer forint ösztöndíjat kaphatnak az egyik Pallas Athéné alapítványon keresztül.
Lentner Csaba, az MNB alapítványainak kuratóriumi tagja egy évvel ezelőtt a Hír Tv-ben már nyíltan bevallotta, hogy az MNB alapítványainak célja a Fidesz 2018-as választási sikerének finanszírozása. Szó szerint ezt mondta: „Énnekem meggyőződésem, hogy a 2018-as választás az azon fog múlni, hogy mi, a mi koncepciónk, a mi elveink, a gazdaságpolitikánk, társadalompolitikai szemléletünket a társadalom mennyire fogja elfogadni.”
 
Az MNB korrumpálta Polt Péter legfőbb ügyészt is, mivel az ő feleségét és lányát egyaránt a jegybank alkalmazza – így az ügyészségtől nem várható a tiltott pártfinanszírozás érdemi kivizsgálása.
 
Az MSZP ennek ellenére megteszi a szükséges feljelentést, hogy 2018-ban, Botka László kormányalakítása után a hatóságok megfelelően dokumentált bizonyítékok alapján vizsgálhassák ki az ügyet, és vonhassák felelősségre a bűnösöket.
 
MSZP