Újabb kockázat: Orbán már ellenőrzés nélkül akar dönteni nemzetbiztonsági kérdésekben

Újabb kockázat: Orbán már ellenőrzés nélkül akar dönteni nemzetbiztonsági kérdésekben
A Fidesz még nagyobb lehetőséget akar biztosítani a korrupcióra: Orbán Viktor dönthetné el, hogy az Unión kívüli befektetők közül ki és mekkora tulajdont szerezhet Magyarországon piaci cégekben.

A kormány nemzetbiztonsági érdekekkel indokolja a tervezet szükségességét, azonban a döntéshez semmilyen ellenőrzésre nincs szükség, csak a belügyminiszter pecsétjére, és ha az mégse jön össze, akkor fellebbezni Orbán Viktorhoz lehet. Úgy tűnik, hogy a kormány már nemcsak a magyar vállalkozóktól akarja beszedni az alkotmányos költséget, hanem a külföldiektől is.

Olyan területeken kell majd Orbánék engedélye, mint például a hitel- és pénzügyi szolgáltatások, az atomenergiával foglalkozó cégekben történő tulajdonszerzés, de a gázszolgáltatás is.

A Fidesz a nemzetbiztonságon is nyerészkedni akar. Ebben a formában ez a tervezet csak egy újabb eszköz lesz Orbán Viktorék kezében arra, hogy önkényesen beavatkozhassanak jól tejelő gazdasági ágazatokba. Ennek következményeit pedig Mészáros Lőrinc és a többi fideszes haver mesés gazdagodását látva már jól ismeri az ország.

Az MSZP azért dolgozik, hogy 2018 után ennek a világnak egyszer és mindenkorra vége legyen.

Harangozó Tamás
MSZP

Kapcsolódó párttagok