Belföld, Gazdaság | foci Tállai András Mezőkövesd
2013. július 12. 11:41

Újabb közpénz egy fideszes politikusnak

A Fidesz-kormány a rendkívüli intézkedésekre elkülönített tartalékból 400 millió forintot csoportosít át a Mezőkövesd Futball Club fejlesztésére. A csapat elnöke Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára, a város korábbi polgármestere.

Orbán Viktor már a látszatra sem ügyel, gátlástalanul önti tonnaszámra a fideszes haveroknak a közpénzeket. Megkapnak földeket, trafikokat, és ha rászorulnak, akkor focicsapatuk is kap egy komoly summát az adófizetők pénzéből. Méghozzá a rendkívüli intézkedésekre elkülönített tartalékból. Sok minden beleférhet a rendkívüli intézkedésekbe, de az nehezen magyarázható, hogy egy államtitkár aprócska focicsapatának támogatása is.

A mezőkövesdi focicsapatnak gratulálunk az NB I.-be való feljutáshoz, ám az állami támogatást aránytalannak és igazságtalannak érezzük. Nem szólnánk egy szót sem, ha Orbán Viktor a magánvagyonából adna 400 milliót egy klubnak, de állami pénzeket adni államtitkára csapatának vérlázító pofátlanság.

Nem jut pénz munkahelyek teremtésére, oktatásra és egészségügyre, Orbán Viktor mégis a saját kertjébe épít stadiont és ad Tállai csapatának egy jelentős összeget. Ez a Fidesz sportpolitikája? Újraosztani a haveroknak a közpénzeket?

Az új MSZP-kormány igazságos országot fog építeni, ahol a sportolók, és sportegyesületek európai módon, egyenlő bánásmódban részesülnek.

Szanyi Tibor,
országgyűlési képviselő