2012. március 05. 13:20

Újabb megszorítások

A kormány által ”kőbe vésett” 3 százalékos hiány tartásához legalább 200-300 milliárd forintos korrekcióra lesz szükség. Ez újabb megszorításokat jelent, miközben az igazságtalan adórendszer és a kormányzati luxuskiadások felszámolásával azonnal és radikálisan mérsékelhetőek lennének az emberek terhei.

A milliós fizetésért ”dolgozó” Zsiga Marcell szerint 47 ezer forintból is meg lehet élni, a kétmilliós bérplafon felett kereső Budai Gyula magán és közpénzekkel visszaélő párttársain kívül természetesen bármikor, bárkivel kész elszámolni, a Navracsics Tibor, Nyerges Zsolt vagy épp Simicska Lajoshoz közel álló cégek pedig annyi felesleges állami megrendelést kapnak, hogy azt lassan már ”nézni is teher”.

A sajtóban egymást érik a kormány és a fideszes politikusok luxuskiadásairól, korrupciógyanús ügyeiről, ”pofátlan és jó erkölcsbe ütköző” közpénz-szórásairól szóló hírek. Amíg pedig a Fidesz a saját és holdudvara gazdagodásával van elfoglalva, a magyar gazdaság egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül.

Az igazságtalan, egykulcsos adórendszer és a kormány elhibázott gazdaságpolitikai intézkedései miatt az idei hiánycél is csak súlyos megszorításokkal érhető el. A csökkenő bérek és a növekvő árak mellett ez a gyógyszerkassza ismételt kifosztását, a közösségi közlekedés leépítését, az állami beruházások leállítását, valamint az egészségügyi ellátórendszer továbbvéreztetését jelenti.

Az MSZP továbbra is azt követeli a kormánytól, hogy értelmetlen megszorítások helyett az igazságtalan, egykulcsos adórendszer változtassa meg. Az MSZP igazságosabb teherviselésre, a gazdaság beindítására kidolgozott 7 pontból álló javaslata a Parlament előtt van, annak megvitatását bármikor vállalja. Az MSZP továbbra is országgyűlési vitát tart szükségesnek a kormány által tervezett költségvetési megszorításokról és az adórendszerről.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő