Újabb milliárd a Fidesznek?

Orbán Viktor tolvajkormányzásának már semmi sem szabhat határt. A fideszes bűnszervezet lenyúlta a földeket, a magánnyugdíjpénztárt, és a trafikokat, miközben az országban lassan a fideszes maffiacsaládokon kívül mindenki koldusbotra jut vagy vándorbotot vesz.

A tolvajláson túl a haveri médiacégeknek, közvélemény-kutatóknak és ügyvédi irodáknak is folyamatosan lapátolják át az állam pénzét.

A legújabb botrány, hogy 1,2 milliárd forintért kapott megbízást a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől két, minden jel szerint a Fideszhez köthető ügyvédi iroda. Úgy látszik, Orbánéknak semmi sem elég. Nem elég, hogy tönkretették a nyugdíjasokat, kisemmizték a kis- és középvállalkozásokat, és meglopták a munkavállalókat, még tovább préselik a pénzeket kifelé a kasszából.

A MÁV-ingatlanok tulajdoni helyzetének jogi rendezésére költött 1,2 milliárd forintnak Orbán szerint biztos nem lenne sehol sem jobb helye. Erre pénzre a fideszes hatalomgyakorlók szerint nincsen szükség az oktatásban, az egészségügyben, a szociális ellátórendszerben, a kultúrában. Mert a kormány –hurrá! – jobban teljesít.

A botrányos összegű szerződések csak tovább bizonyítják az embereknek, hogy Orbán Viktornak és tolvajkormányának nem célja a nemzeti érdekek vagy az emberek szolgálata, csupán saját érdekeinek minden áron való és mindenkin átgázoló érvényesítése.

Az MSZP olyan kormányt alakít, mely igazságos és szabad országot teremtve nagyobb jólétet és biztonságot nyújt.

Török Zsolt,
szóvivő