Belföld | Újbuda lejáratás
2013. április 18. 16:00

Újbuda, régi módszerek

Hoffmann Tamás a jelek szerint rájött, hogy az önkormányzati ciklus harmadik évében sikerek híján már csak a jól bevált lejárató kampányban bízhat, amelyben a politikai ellenfeleket nem eredményekkel, hanem kitalált büntetőügyekkel kell legyőzni.

Hoffmann Tamás, az újbudai önkormányzat és az újbudai Fidesz vezetője ma egy 2005 és 2007 között érvényben volt szerződéssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót. Ezzel a minden szempontból törvényes, és a kerületi képviselő testület által jóváhagyott szerződéssel próbálta leplezni saját sikertelenségét és tehetetlenségét. Mindezt az után sikerült produkálnia, hogy Újbuda korábbi, és Hoffmann Tamással ellentétben valódi sikereket felmutató szocialista polgármestere, Molnár Gyula bejelentette: jövőre ismét indulni kíván a kerület vezetői posztjáért.

A Hoffmann által említett szerződés korábban képviselő testületi és bizottsági döntés keretében, a Fidesz támogatásával jött létre. Ezt egykori bizottsági alelnökként Hoffmann Tamás is pontosan tudja. De bizonyára arra is tudja a választ, hogy az általa tett feljelentésekben miért pont egykori iskolatársát bízza meg ügyvédként, aki tízmillió forintos megbízásokat kap az önkormányzattól és annak ilyen-olyan cégeitől.

Kérdés viszont, miért törölték a mai testületi ülés anyagai közül tegnap azt a - feltehetően véletlenül becsatolt magánlevelet -, amelyet a fent említett ügyvéd írt a polgármesternek, és amelyben a szóban forgó szerződést nagyon jó eredménynek írja le. Ugyancsak ebből a levélből derül ki, hogy a megállapodás alapján az önkormányzat olcsóbban jut hozzá az ingatlanhoz, mint amennyi a bekerülési értéke. A levél szerint minderről az ügyvédnek még értékbecslése is van, ám ez rejtélyes módon nem került nyilvánosságra.

Azt az ügyvédi levél is bizonyítja, hogy Újbudát semmilyen kár nem érhette. A levél elhallgatása ugyanakkor egyértelműen jelzi, hogy Hoffmann Tamás nem közpénzeket, hanem a saját hatalmát félti. Ilyen három év után van is miért féltenie. Azt viszont reméljük, hogy nem a 2010-es módszert kívánja megismételni, amikor egy többéves nyomozás után véletlenül pont a választások előtti napokban került sor Molnár Gyula megvádolására.

A várható lejárató hadjárat nem fog minket megfélemlíteni vagy eltántorítani attól, hogy tisztességes és korrekt versenyben leváltsuk ezt a kerületi vezetést, és Újbudát ismét Budapest legdinamikusabban fejlődő kerületévé tegyük.
 
az MSZP újbudai szervezete