mszp.hu | Belföld
2021. január 02. 15:13

Újévi „ajándék”: az állami közszolgáltatási díjak emelkednek, az önkormányzatiaknak tilos

Újévi „ajándék”: az állami közszolgáltatási díjak emelkednek, az önkormányzatiaknak tilos
Azonnali kérdést nyújt be az MSZP az emberek felháborító, kíméletlen kifosztásáról.

Újévi „meglepetésként” nem csak az önkormányzatoktól von el, de más közszolgáltatásoknak is emeli az árát a kormány – erről tartott sajtótájékoztatót szombat délelőtt Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója Budapesten.

„Azt tapasztalhattuk, hogy a 2020-as év nem csak a járványhelyzetről, hanem a magyar kormánynak az önkormányzatokkal szemben folytatott harcáról is szólt: Igaza van Budapest főpolgármesternek, amikor azt mondja, hogy a kormány a vírushelyzet idején egyik kezével nem a vírus ellen, hanem az önkormányzatok ellen harcolt. (…) Arról döntöttek, hogy az önkormányzatok nem emelhetik a közszolgáltatási díjakat, ám ez csak az önkormányzatokra vonatkozik, az állami cégekre nem” – emlékeztetett az MSZP budapesti elnöke.

Az újabb kormányzati áremelések fényében feltette a kérdést, „Hogyan lehetséges, hogy a postai díjakat, ami szinte mindenkit érint, vagy az autópályadíjakat lehet emelni, azonban az önkormányzatokra nézve ilyen moratórium lépett érvénybe?”

Az MSZP korábban a válsághelyzetben kifejezetten az autópályadíjak csökkentését követelte. „Írásbeli kérdéssel fordulok Magyarország miniszterelnökéhez, Orbántól Viktortól várom a választ erre a kérdésre!” – jelentette be Molnár Zsolt.

„Addig is kérdezem a sajtó útján is a tisztelt embereket, a magyar kormányt, mindenkit, hogy elfogadható-e ez? Lehet-e különbséget tenni az önkormányzatok és az állami cégek között?” – érzékeltette az újévre beköszöntött viszonyokat, majd végül mindenkinek sokkal boldogabb, és egészségben gazdag új évet kívánt.

Kapcsolódó párttagok