mszp.hu | Belföld | tisztújítás 2014
2014. június 28. 14:09

Ujházy Emil lett a megyei elnök

Az MSZP július 19-re írta ki az országos tisztújító kongresszust, ahol az elnök mellett megválasztják az országos elnökség tagjait is. Addig a területi szövetségekben is meg kell történnie a tisztújításnak. Komárom-Esztergom megyében lezárult a folyamat. Előbb a párt megyében lévő térségi szervezeteiben választották meg az új tisztségviselőket, majd június 27-én új megyei elnököt választottak: Ujházy Emil személyében.

Ketten pályáztak a szocialisták megyei elnöki posztjára: Gál Tamás és Ujházy Emil. Az esemény a leköszönő elnök, Lukács Zoltán beszámolójával kezdődött, melyet egyhangúlag fogadott el a tagság. Lukács Zoltán az MSZP országos pártjában betöltött tisztségei, megnövekedett feladatai, valamint parlamenti munkája miatt döntött úgy, hogy nem indul újra az elnöki tisztségért.

- A megújulás fontos pillanatait éljük, kiemeltnek tartjuk, hogy két fiatal és kiváló politikus folytatott jó értelemben vett harcot az elnöki posztért – emelték ki a tagság soraiból a résztvevők. Arról is szóltak: ez egy igazi demokratikus megmérettetés volt, viták és érvek után született meg a döntés. Ennek eredményeként Ujházy Emil kapott bizalmat a tagságtól, tehát ő lett az MSZP Komárom-Esztergom megyei elnöke.

Az új megyei elnök röviden szólt a főbb irányokról: - A technikai átalakítások mellett, fontos a tagságunk bővítése, a választókkal való kapcsolat szélesítése vagyis a pártszimpátia növelése. Ezért van a fókuszban a fiatalítás, a lendület, hölgyek bevonása a munkába – emelte ki. - Ezen kívül újabb tagozatokat akarunk létrehozni, hogy minden fontos területet lefedjünk - tette hozzá.

A tisztújításon megyei alelnöknek Winkfein Csabát választották meg, aki a szocialisták Komárom-Esztergom megyei önkormányzati listáját is vezeti. Őt követi Ujházy Emil, Dr. Mészáros Gyula és Gerébi Ákos.