Ujhelyi: a nemzeti érdek gyakran nem egyezik az orbáni rezsim érdekeivel

Az, aki kockáztatja az Európai Uniótól érkező források lehívását, az a magyar érdekek ellen vét, az a magyar nemzetet károsítja meg! - többek között erről is beszélt Ujhelyi István EP-képviselőjelölt szolnoki sajtótájékoztatóján.

A szocialista politikus – Csák László helyi pártelnök és Rózsa Endre megyei elnökségi tag társaságában – kiemelte, hogy az uniós csatlakozásunk óta eltelt tíz évben összesen közel félmillió forint támogatás jutott fejenként minden magyarra. „Az Európai Unió nem egy érzelmekkel teli rendszer, az Uniónak nincsenek érzelmei. Senkit sem szeret és senkit sem gyűlöl. Csak betartja és betartatja azokat a szabályokat, amelyeket elfogadtunk a belépéskor. Azokat a szabályokat, amelyek kidolgozásában egyébként Orbán Viktor és a Fidesz is részt vett a tárgyalásokon. És nem ritkán azokat a szabályokat, amelyeket épp Orbán Viktor és kormánya alkotott” - fogalmazott Ujhelyi, utóbbival például az akácfa újratelepítés tiltására utalva.

Ujhelyi István azelőtt a szolnoki gyaloghíd előtt tartotta tájékoztatóját, amelynek megvalósításáról még 2009-ben ő írta alá a szerződést a kormány illetékes államtitkáraként a helyi – egyébként fideszes – polgármesterrel. Ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta: brüsszeli politikusként minden magyar EP-képviselő partnere kíván lenni a magyar nemzeti érdekek képviseletében. „Számíthat rám mindenki, de csakis és kizárólag a magyar nemzeti érdekek védelmében. Az orbáni rezsim kiépítőinek érdeke ugyanis gyakran nem egyeznek Magyarország érdekeivel” - hangsúlyozta a szocialista politikus.