mszp.hu | Belföld, Külföld | hazaváró program közlemény
2014. augusztus 26. 13:46

Ujhelyi: az orbáni rezsim lemondott a magyar fiatalokról, az MSZP programmal várja haza őket!

Felszólítom a magyar kormányt, hogy haladéktalanul gyorsítsa fel a fiatal vállalkozások támogatására indított program pályázatainak elbírálását, és fordítson végre valós figyelmet a súlyos következményekkel járó elvándorlásra!

A hvg.hu hírportálon megjelent hírek szerint több mint 1600 fiatal magyar vállalkozó hónapok óta hiába vár arra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma eldöntse: kik kaphatnak uniós támogatást új, itthoni vállalkozásaik beindításához. Ráadásul még az Európai Unió által indított Ifjúsági Garanciaprogram magyarországi elindítása is késik.

Tűrhetetlen, hogy a fiatal vállalkozóknak beígért program csak egy elfelejtett fideszes kampányígéret volt. Az Orbán-rezsim lemondott a magyar fiatalokról, cserbenhagyja őket, s még azokat is külföldre löki, akik itthon boldogulnának. Pedig már most is több mint félmillió magyar gazdasági menekült dolgozik külföldön, az önmagát nemzetinek mondó Orbán-kormány mégsem tesz meg mindent, hogy megállítsa ezt a folyamatot!

Az orbáni rezsim válasza Magyarországnak erre a nemzeti sorskérdésére a közöny és a semmittevés. Az MSZP viszont tudja, mit kell tennie: az általunk kidolgozott "Hazaváró-program" valódi érdekképviseletet és megoldást jelent a kivándorló magyar fiatalságnak.

A programunkkal üzenjük a Fidesznek: több tiszteletet a magyar fiataloknak!

Ujhelyi István,
az MSZP alelnöke, EP-képviselő