mszp.hu | Belföld
2019. május 03. 14:16

Ujhelyi: barikádokra állva kell küzdeni Orbán rendszere ellen

“Neki harangoztak” címmel mutatta be Ujhelyi István a NER ellenzékében írt leveleiből készült válogatáskötetét. Az MSZP EP-képviselője szerint nem megy másként az Orbánék elleni küzdelem, mint hogy bele kell állni a politikai harcba.
Orbán Viktor 2014-es Tusványoson elhangzott az autokrata kormányzásra készülő,  illiberális állam kiépítéséről szóló beszédét hallgatva fogadta meg Ujhelyi István, hogy vasárnapi leveleket fog írni minden hétvégén. Ezeknek a gyűjteménye lett a “Neki harangoztak - válogatott levelek a NER ellenzékéből” című kötet, amit a szerző Stumpf András újságíró és Somogyi Zoltán politikai elemző társaságában mutatott be pénteken Budapesten. Ujhelyi 2014. július 26-a óta több mint 240 levelet írt, amelyek mind a politikai hitvallását tartalmazzák. 
 
 
Az MSZP EP-képviselője arra a kérdésre, nem volt-e nevetséges ezzel a címmel megjelentetni a könyvet, amikor Fidesz népszerűsége változatlanul magas, határozott nemmel válaszolt. “Politikusként és családfőként is túl fogom élni Orbán politikai rendszerét” - jelentette ki.
 
Állítását azzal indokolta, ha túl akarjuk élni Orbán rendszerét, van felelősségünk, mennyire állunk bele a politikai harcokba. “Választási kampány, politikai háború van. Máshogy nem megy, mint hogy vagyunk néhányan, akik felállnak a barikádokra és kőkeményen küzdünk a rendszer ellen” - fogalmazott.