MTI/mszp.hu | Belföld | útdíj bíróság
2015. február 09. 14:13

Ujhelyi István bírósághoz fordul

Közérdekű adatigénylés elmulasztása miatt a Fővárosi Törvényszékhez fordul hétfőn Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, mert a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem adott számára tájékoztatást az új útdíjfizetési szabályok bevezetését megalapozó háttértanulmányokról.

A politikus MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, az EP közlekedési és turizmus bizottságának alelnökeként több héttel ezelőtt kért arról tájékoztatást, hogy milyen beruházásigénnyel jár az útdíjrendszer megváltoztatása, ezt a kormányzat miből kívánja azt finanszírozni. Azt is tudakolta, milyen konkrét tanulmányok foglalkoztak az újabb „sarc” hatásaival, amelyek - a jelentős járatritkítás miatt épp átalakuló - vasúti utasforgalmat, a közúti fuvarozást és a turisztikai szektort érintik. 
    
Ujhelyi István közölte, hogy a szaktárca „sunyi hallgatása” vélhetően annak beismerése, hogy az új matricarendszer bevezetéséről megalapozottság és szakmai számítások nélkül döntöttek a puszta, útszéli pénzbehajtás jegyében.