mszp.hu | Belföld
2019. április 09. 13:01

Ujhelyi kiderítette, a Fidelitasnak tetszik az MSZP Európa-akciója

Az ifjú szegedi kormánypártiak képviselője Ujhelyi István kérdésre szóban támogatta az MSZP Magyarország Európában tartását támogató kezdeményezését. A fidelitaszosok nem kaptak keresztkérdéseket, de még arra se tudtak válaszolni, a kezükben lévő molinóra a szocialista politikus családi nevét írták-e.
Szimpatikusnak találta a szegedi Fidelitas képviselője az MSZP által indított “Maradjunk Európában!” akciót. Ez úgy derült ki, hogy Ujhelyi István szegedi utcai kitelepülését meglátogatták az ifjú kormánypártiak, az MSZP EP-képviselője pedig vezetőjükkel megsimertette az alásírásgyűjtés kérdését.
 
 
Bár a tartalmával, hogy Magyaroroszág maradjon az Európai Unió tagja, egyetértett, ennek ellentmondva viszautasította aláírását. Miután a nagybetűs részt támogatta, az ív alsó részén olvasható kisbetűs mondatokon keresett fogást, de Ujhelyi segítségére volt, felvilágosította, ez a kötelező adatvédelmi szabályozás miatt került oda. 
 
A fidelitas akcióvezetője különböző számlákat kért Ujhelyitől, csak azt nem tudta megnevezni, pontosan mit. Ennél is kevesebb információt sikerült begyűjteni molinót tartó társától, akinek fogalma sem volt arról, Ujhelyi mit tett az elmúlt évtizedekben a városért.
 
Az MSZP EP-képviselője ugyanígy járt a másik két fidelitaszossal, akik kérdéseire szintén megkukultak: egyikük arra se tudott válaszolni, a molinón látható név a politikus családneve-e.