mszp.hu | Belföld, Külföld | Kína közlemény turizmus | Turizmus
2016. július 18. 10:51

Ujhelyi: Magyarország sokat profitálhat a 2018-as EU-Kína turisztikai évből

Ujhelyi: Magyarország sokat profitálhat a 2018-as EU-Kína turisztikai évből
Nagy fejlődési lehetőség előtt áll a magyar turisztikai szektor, ha sikerül kihasználni a kínai turizmusban rejlő lehetőségeket. Ebben érdemi előrelépést jelenthet a 2018-as „EU-Kína turisztikai év”.
107 millió kínai turista indul útnak évente, közülük 3,7 millióan választják Európát úti célul. 2024-ig 200 millió fölé fog emelkedni a kínai utazók száma, akik minden más turistánál többet költenek majd szállásra, étkezésre és vásárlásra. Tavaly közel 40 százalékkal nőtt a kínai vendégéjszakák száma, ez a tendencia pedig a legfrissebb adatok szerint idén is folytatódik. Magyarország sokat profitálhat a kínai beutazásokból, ha sikerül növelnie vonzerejét.
 
Az Ujhelyi István vezetésével nemrég megalakult nemzetközi szervezet, az EU és Kína közötti turisztikai és kulturális fejlesztéseket koordináló bizottság célja, hogy magas szintű együttműködést hozzon létre a kínai és az európai diplomaták, üzletemberek és politikusok között.
 
A következő 10-15 évben Európa és benne Magyarország számára az lesz az egyik legfontosabb kérdés, hogy ki és milyen mértékben tudja a turizmusból befolyó hasznot lefölözni. Ha hajlandóak vagyunk pénzt fordítani a turisztikai ágazat fejlesztésére, az felmérhetetlen bevételt jelenthet Magyarországnak – fogalmazott a jelenleg is Kínában tárgyaló Ujhelyi István, az EP közlekedési és turizmus bizottságának alelnöke.