mszp.hu | Belföld, Külföld
2022. május 14. 22:42

Ujhelyi nemzeti színű fülbevalót küldött Novák Katalin beiktatására

Nemzeti trikolórt ábrázoló fülbevalót küldött a mai beiktatása kapcsán Novák Katalin államfőnek az MSZP európai parlamenti képviselője, Ujhelyi István.

A szociáldemokrata politikus ezzel – utalva arra, hogy Novák Katalin korábban gyakran „Fidesz” és „OV22” feliratú fülbevalót viselve jelent meg pártpolitikai eseményeken - arra kívánta felhívni az új köztársasági elnök figyelmét, hogy hivatalba lépését követően már nem egy politikai közösség, hanem a teljes magyar nemzet közjogi méltósága.

Ujhelyi a közösségi oldalán közzétett kísérő levelében azt írta Novák Katalin államfőnek, hogy bár a megválasztására árnyékot vet korábbi pártpolitikai aktivitása és az, hogy elfogadta büntetőeljárás alá vont kormánypárti képviselők támogatói szavazatait is, ugyanakkor – mint írta – „ellenzéki európai parlamenti képviselőként is az eleve elutasító politikai magatartást elhagyva, kellő nyitottsággal viszonyul” az új államfő hivatalba lépéséhez.

Ujhelyi megjegyezte: bízik abban, hogy Novák Katalin már az első napokban bizonyítani fogja, hogy nem korábbi pártja, hanem a teljes magyar nemzet érdekeit tartja majd szem előtt és köztársasági elnökként „az elmúlt évtizedben a köztársaság értékeit kilúgozó, a jogállamiságot meggyengítő politikai szándékokkal szemben aktív védelmezője lesz a köztársaságnak”.

A baloldal EP-képviselője szerint a beiktatásra küldött szimbolikus ajándék erre fogja majd emlékeztetni Novák Katalint.

Budapest – 2022.05.14.