MTI/MSZP | Belföld
2016. november 19. 20:40

Újra le kell rakni a cölöpöket

Szakítani kell a feleselő politikával, saját víziót, alternatívát kell kínálni – mondta Hiller István, az MSZP Választmányának elnöke a testület szombati ülésén. Szerinte a magyar politika elhülyítése zajlik, ami csak az autokráciának kedvez, a demokráciának nem.

Hiller István beszédében hangsúlyozta: a társadalom többsége nem a most hatalmon lévőket támogatja, de kell nekik egy érthető, személyekben és gondolatokban is megfogható alternatíva. "Ha lesz alternatívája a kormánynak, akkor lesz változás" - fogalmazott, hozzátéve, ennek az alternatívának a megteremtése az MSZP felelőssége és lehetősége.

A szocialisták választmányi elnöke kijelentette, megválasztása óta megkezdődött az MSZP értelmiségi holdudvarának újrateremtése, mert – ahogy fogalmazott – enélkül, gondolkodás nélkül nem lesz politikai alternatíva. "Rendezni kell a sorokat, újra lerakni a cölöpöket" - mondta, hangsúlyozva, a szakmai kabinetekben egyre többen gondolkodnak és vitatkoznak, aminek eredményeiből megszülethet a baloldal stratégiája, jövőképe.

Kapcsolódó párttagok