mszp.hu | Belföld
2021. szeptember 20. 18:19

Újraindult a meghekkelt előválasztás: a Fidesz nem fogja tudni megállítani az emberek hatalmát

Újraindult a meghekkelt előválasztás: a Fidesz nem fogja tudni megállítani az emberek hatalmát
Az MSZP állítja, az emberek nem mondanak le a választás szabadságáról és nem engednek a cenzúrának.

Az emberek képesek arra, hogy megvédjék a demokráciát, és mától ismét szavazhatnak – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke hétfő reggel az ATV Start című műsorában.

„Hivatalosan elindult a rendszer és működőképes, úgyhogy én arra kérek mindenkit: vegyenek részt minél többen!” – jelentette be Kunhalmi. Megerősítette, a rendszer ellen technikailag külföldről érkezett szombaton az átmeneti leállást eredményező túlterheléses támadás, ám sejthető, hogy valójában ki áll a dolog mögött.

Emlékeztetett, a fideszes diktatúrához hű Volner János már korábban jelezte, hogy meg fogják támadni az előválasztási rendszert, és a legutóbbi országgyűlési választások eredményét is manipulálták, tehát a magyarok világosan látják, hogy a kormány fél és nem riad vissza a csalástól sem, csak hogy hátráltathassa az ellenzéki előválasztást. Ennek ellenére „Mi kint vagyunk demokratikusan az emberek között!” – hívta fel a figyelmet jelezve, hogy az ellenzék nem hátrál meg a kormányzati trükközések ellenére sem.

Az MSZP társelnöke elmondta, feltételezhető, a szombati támadást a szerverüzemeltető cégbe beépített kormánypárti ember tette lehetővé: a hétvégén önkéntes etikus hackerek és szakemberek is azon dolgoztak, hogy ennek a támadási módnak a lehetősége is végleg megszűnjön.

A választási fórumokon – így például a hétvégén a XVIII. kerületi választási fórumon is – látszik, hogy Magyarországon él az emberekben a demokrácia iránti igény – emelte ki Kunhalmi Ágnes. „A Kondor Béla közösségi házba egyszerűen nem fértünk be! (…) Karácsony Gergely, Cseh Katalin, Ujhelyi István és Kanász-Nagy Máté jöttek el vendégként, hatalmas fórumunk volt. Amit érzek a kerületben, hogy masszívan támogatnak (…), a Publicus intézet, ami az ATV honlapján is megjelent, világosan mérte, hogy kormányváltást akar a XVIII. kerület, négy évvel ezelőtt is azt akart, négy éve is megvertem a fideszes jelöltet, és most is a szavazók túlnyomó többsége azt mondja, hogy Kunhalmi Ágnes képes ma megverni a fidesz jelöltjét”.

A szocialista képviselőjelölt kérdésre arról is beszélt, egyetértés van abban, hogy, miután felmerült, hogy az MSZP zuglói jelöltjének, Tóth Csabának érdekeltsége lehet egy nagyobb értékű ingatlanügyletben, a demokrata választási szövetség etikai bizottsága eljárásában tisztázza ezt az ügyet vagyonnyilatkozati szempontból. Mindemellett az emberek elsősorban arra figyelnek, és azt értékelik, hogy a demokrata települések vezetői és a demokrata országgyűlési képviselők között jó az összefogás, a főváros és Karácsony Gergely is segít, és ennek eredményeként jó egészségügyi, közlekedési, infrastrukturális és más beruházások, fejlesztések valósulnak meg a legteljesebb tisztességgel és teljes átláthatóság mellett.

Végezetül az MSZP társelnöke óva intette társait a Fidesz rágalmazós módszereinek alkalmazásától. „Etikai vizsgálatot lehet kezdeményezni, ez teljesen rendben van, hiszen akkor nem hoztuk volna létre, amit az MSZP is támogatott, hogy egy ilyen rendszer működjön”.

Kapcsolódó párttagok