mszp.hu | Külföld | IUSY
2018. február 19. 17:05

Újraválasztották Gúr Rolandot a szocialista világszervezet legfőbb vezetői közé

Újraválasztották Gúr Rolandot a szocialista világszervezet legfőbb vezetői közé
Hétvégén tartotta tisztújító kongresszusát a több mint 100 országból 151 tagszervezetet tömörítő szocialista ifjúsági világszervezet, a IUSY. A négynapos tanácskozás során újraválasztották a szervezet Ellenőrző Bizottsága elnökévé, a Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom nemzetközi titkárát, dr. Gúr Rolandot.

Jelöltünknek a küldöttek közel kétharmados többsége szavazott bizalmat a Die-Falken német tagszervezet jelöltjével szemben. A Kongresszus elnökké Johanna Ortegát (Paraguay), míg főtitkárrá, Ana Pirtskhalavát (Grúzia) választotta. Magyar politikus Gúr Roland előtt még soha nem töltötte be a világszervezet e három fő tisztségének egyikét sem.

A tisztújítás előtt a Kongresszus szakmai tanácskozása elfogadta a IUSY Politikai Közgazdaságtan, valamint a Fiatal Diplomaták munkadokumentumait, illetve a Tanulók Kiáltványát is. A küldöttek mindemellett állásfoglalásban reagáltak számos aktuálpolitikai kérdésre, úgy mint a migráció, az abortuszhoz való jog, az USA döntése izraeli nagykövetségének áthelyezéséről, a terrorista szervezetekkel való együttműködés kriminalizálása, az emberi jogok megsértése Dél-Amerikában, az egészséghez való jog, a jobboldali politikai szervezetek térnyerése, a nukleáris fegyverek, az Izrael-Palesztin konfliktus vagy például Nyugat-Szahara helyzete. A dokumentumok az alábbi linken érhetőek el: https://iusy.org/category/home/congress-2018-documents/.

Kapcsolódó párttagok