mszp.hu | Belföld, Külföld | közlemény
2017. március 06. 12:58

Újraválasztották Mesterházy Attilát a Szocialista Internacionálé alelnökének a világ baloldali pártjainak kongresszusán a kolumbiai Cartagenában

Újraválasztották Mesterházy Attilát a Szocialista Internacionálé alelnökének a világ baloldali pártjainak kongresszusán a kolumbiai Cartagenában
A Szocialista Internacionálé XXV. kongresszusán a világ minden részéből érkezett 86 tagszervezet, több mint 350 delegáltja vitatta meg március 2-4 között a béke, a szolidaritás és az egyenlőség feszítő kérdéseit.
Hogyan lehet békét teremteni a világban, megoldani a mai konfliktusokat és megelőzni a jövőbelieket, miként érhetünk el nagyobb egyenlőséget a nemzeti és globális gazdaságban, továbbá, hogy a szolidaritás nélkülözhetetlen pillére az általunk képviselt baloldali politikának, amellyel a nemzetek közötti és országon belüli igazságtalanságok, egyenlőtlenségek és konfliktusok kezelhetőek.
 
A kongresszus egyben tisztújító kongresszus is volt, melyen megválasztották a világszervezet új vezetését is. A szervezet elnöke George Papandreou volt görög miniszterelnök lett. Alenöknek választották többek között: Mesterházy Attilát az MSZP volt elnökét, Alfred Gusenbauert Ausztria volt kancellárját, Eliio Di Rupo volt belga miniszterelnököt, Eero Heinäluomát a finn parlament korábbi elnöket, továbbá Edi Ramát Albánia miniszterelnökét a világszervezet legfőbb irányító testületébe.
 
A kongresszus házigazdája a kolumbiai Liberális Párt volt. Az eseményen felszólalt Juan Manuel Santos, Kolumbia Nobel-békedíjas elnöke és a kolumbiai kormány több tagja is.
 
MSZP

Kapcsolódó párttagok