Ülésezett a YES választmánya

Az európai parlamenti választásokra való felkészülés jegyében ült össze a görögországi Szalonikiben az Európai Ifjú Szocialisták (YES) Választmánya, 2014. március 7-9. között, egy héttel azt követően, hogy az Európai Szocialisták Pártja az Európai Bizottság élére elnökjelöltnek választotta Martin Schulz-ot. A szervezet magyar tagját, a Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalmat, Gúr Roland nemzetközi titkár képviselte.

Március 8-án, az Európai Ifjú Szocialisták első Európai Akció Napján a Nemzetközi Nőnap alkalmából, az egyenlő munkáért egyenlő bér elvének és a nők jogaiért való küzdelemnek a fontosságára hívták fel a figyelmet. A sorozat március 22-én Budapesten a közszolgáltatások és az európai demokrácia, április 16-án Berlinben Európa újra fellendítése és a pénzügyi-, valamint adóparadicsomok elleni küzdelem, majd május 17-én Brüsszelben a teljes foglalkoztatottság és az európai minimálbér kérdéseit fogja körüljárni.

Az Európai Ifjú Szocialisták továbbra is ösztönzik, hogy a valamennyi tagállamban hamarosan elfogadásra kerülő európai parlamenti listákon a fiatal jelöltek minél nagyobb számban kapjanak lehetőséget a megmérettetésre, ezzel is biztosítva, hogy a következő Európai Parlamentben már e korosztály is megfelelő képviselettel rendelkezzen. E tekintetben az MSZP már figyelemreméltó eredményt mutatott fel, hiszen az EP-lista első 10 helyezette közül hat – így Ujhelyi István, Gúr Roland, Winkfein Csaba, Mudri György, Kolozs András és Tüttő Kata is – 40 év alatti.