Ünnepelt adatok, csökkenő foglalkoztatottság

A Fidesz 2010-es kormányra kerülésekor még egymillió új, adófizető munkahelyet ígért. Ma már nyilvánvaló, hogy az Orbán-kormány a foglalkoztatás területén is megbukott, hiszen csak a megtévesztő foglalkoztatási statisztikákban teljesít jobban.

A KSH hivatkozott adatai továbbra is tartalmazzák a külföldön dolgozókat, a közmunkásokat, sőt a feketén foglalkoztatottakat is. Az újabb győzelmi jelentés sem fedi el azonban a tényt, hogy ma Magyarországon jóval kevesebben dolgoznak, és jóval többen élnek rosszabbul, mint négy éve.

A ma már mintegy 500 ezer külföldi munkavállalót, az éhbérért dolgoztatott közmunkásokat, vagy a feketén foglalkoztatott dolgozókat a kormánypropaganda aligha győzi meg arról, hogy az Orbán-kormány jobban teljesít.

A KSH úgynevezett intézményi statisztikái mutatják meg a rideg valóságot: valójában a versenyszférában 2010 óta több tízezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma és a közmunkásokat leszámítva évről évre kevesebben dolgoznak Magyarországon.

Ez a szomorú tény, ezen fogunk változtatni áprilistól. Megvédjük a kisebb keresetűeket, visszaszorítjuk a szegénységet és valódi munkahelyeket teremtünk, hogy minden családban legyen legalább egy kereső.

Burány Sándor,
országgyűlési képviselő