2012. március 16. 16:02

Ünnepi menü: miniszterelnöki kettősbeszéd tapsoncokkal körítve

A miniszterelnök immár gyarmatosítók ellen is harcol itthon szóban, miközben pénzt kunyerál naponta Tőlük, hogy az általa okozott csőd nehogy maga alá temesse az országot. Tudjuk: szavaira nem kell figyelni, csak a tetteire. De mindkettő nagyon sokba kerül a magyar népnek. Ezért kérdezzük, hogy ugyanazokkal harcol éber-álmaiban, akikhez esdeklő leveleit, s Miniszterét küldi, kedvezményes hitelért és megállapodásért? Ha oly’ sok megszorítást kénytelen elszenvedni az ország kétharmada a fülkeforradalmi kétharmadtól, akkor hogyan jut pénz tapsoncok utaztatására, idegenlégiósokra?

Orbán Viktor már megint háborúzik, szabadságharcosat játszik, hogy híveit elkábítsa, maga mögé állítsa. S közben az általa kárhoztatottaktól pénz kunyerál. A miniszterelnök - és szélsőjobbos kesztyűbábja - mindenféle gyarmatosítóknak kiáltja ki azokat, akiktől pénzügyi segítséget remél, akiknél kedvezményes hitelért kuncsorog. Ennek árát pedig ismét a magyar nemzettel fizettetik meg, mint ahogy az Unióval szembeni értelmetlen ámokfutásét is. S közben külföldi jobbosokkal feldúsított önfényező gyűlést tartanak. De ki fizeti a számlát?

Ki fizeti a józan eszét vesztett miniszterelnök ámokfutásának árát, és ki fizeti az idegenlégiósokkal bővített tapsoncok költségeit?  A Simicska Zrt, vagy az adófizetők? Újabb kérdések fogalmazódnak meg minden jó érzésű magyar polgárban, akik a sárga csekkekkel vívott küzdelmeikben rendszeresen alulmaradnak az Orbán-kormány miatt. Hiszen a kormány alamuszi sarcokkal csökkenti a dolgozók nettó bérét, de milliárdokat költ el önfényezésre, s nem tudni hirtelen miből? A családok újabb Orbán-csomagot nyögnek, s mégis jut bértapsolók utaztatására, etetésére ennyi pénz?

A januári Békemenetre is rávetült annak gyanúja, hogy kormánytámogatással jött létre, sőt közpénz is kellett hozzá. Most az ide utaztatott lengyel idegenlégiósok költségeinek fedezetére is joggal kíváncsi a magyar adófizető. Őket is közpénzből utaztatták, etették, szállásolták el? Egy vasúti retúrjegy Varsóból 50.000-Ft körül van, egy átlagos szállás, az általuk befoglalt szállodákban 11.000-Ft/fő/éj. Ha tehát mind a kétezer lengyel tüntető(?) CSAK egy éjjel volt Budapesten, az akkor is meghaladja a 120 millió forintot. Így az MSZP elvárja, hogy a szervezők és a kormány tisztázza a felmerült gyanúkat.

Az adófizetőket erősen foglalkoztatják ezek a felvetések, így szeretnénk választ kapni Navracsics Tibortól és Bayer Zsolttól az alábbi kérdésekre:

1.       Milyen pénzügyi támogatásban részesíti a kormány a Békemenetet?

2.       Kerül-e közpénz a kormánypárti „tüntetésre” buszoztatott polgárok költségeinek megtérítésébe?

3.       Ki fizeti a Békemenet plakátjait?

4.       Milyen forrásból fizették a külföldi és hazai résztvevők utaztatását, szállását, ellátását?

A lengyel vendégtüntetők közül többen nyilatkozták, hogy nekik is ilyen kormány és pont olyan vezető kellene, mint „Victor Orban”.  Nem tiltakozunk: vigyék!

Török Zsolt

szóvivő