2011. március 07. 13:52

Üres szólamok - további megszorítások a kormány részéről

Szabolcs -Szatmár - Bereg megyét érintő további káros, hátrányt okozó kormányintézkedésekről beszélt sajtótájékoztatóján Dr. Veres János, megyei elnök.

A 2011-es adóintézkedések a megyénket súlyosabban érintették, mint más térséget, mondta, de ezt az itt élők már saját bőrükön érezhetik. A további tervezett kormány intézkedések is megyénket jobban fogja sújtani, sajnos sejteni lehet.

Közmunkaprogramunk helyetti közfoglalkoztatás sok családnak nehezebb helyzetet teremt, már nem 7 -8 órában, és sokkal kevesebb pénzért folyik foglalkoztatás, és érdemben nincs különbség a szociális juttaások, és a közfoglalkoztatásból származó jövedelem között.

További tervezett megszorítások!

Nem kellett volna ennyire tagadnia a Fidesznek, hogy megszorítások lesznek, annak idején én nyíltan és egyenesen beszéltem, kiálltam a közvélemény elé, és elmondtam, hogy milyen intézkedésekre miért van szükség.

A Szél Kálmán terv kapcsán óvatosan nyilatkozok, mivel kevésbé fogalmaztak meg konkrétumokat.

Az autópályadíj a megyénkben élőket tovább sújthatja, ha a tervezettben szereplő 6 - 8 Ft /Km díjat bevezetik, mivel ez egy főváros centrumú ország, sokat kell ide utazni, nem mindegy hogy 260, vagy 50 km- ről kell megközelíteni a fővárost.

A rokkant nyugdíjazások felülvizsgálata során meghatározta a kormány, hogy 100 ezres nagyságrendű számot akarnak visszavezetni a munkaerőpiacra. Megyénket ez újra rosszul sújthatja, mivel munkahelyteremtést nem érzékelünk, még azok sem tudnak elhelyezkedni, akik dolgozni akarnak, és tudnak.

A munkanélküli ellátás rendszerének tervezett átalakítása

Mivel megyénkben magas a munkanélküliek aránya, és a kormány még nem hozott olyan intézkedést, ami érdemi munkahelyteremtéssel járna, ebben a megyében az új kormány még csak munkahelyeket zárt be a megyénkben. Feltételezhetően ez az átalakítás is hátrányos lehet.

A gyógyszertámogatási előirányzat 100 Mrd Ft- tal akarja megkúrtítani a kormány. Nehezíteni fogja a megélhetést a megyénkben, drágább lesz az emberek gyógyítása is.