mszp.hu | Belföld | Csepel HÉV
2016. február 04. 13:37

Utcai demonstráció a csepeli HÉV megszüntetése ellen

Utcai demonstráció a csepeli HÉV megszüntetése ellen
A csepeli MSZP csütörtöki Boráros téri akciója az első állomása volt a csepeli HÉV megszüntetése, a XXI. kerület elszigetelése elleni tiltakozásnak.

Csepel fideszes vezetői szó nélkül hagyták, hogy a Fővárosi Közgyűlés fideszes többsége január végén gyakorlatilag megszűnésre ítélje a csepeli HÉV-et. Szerintük a gyorsan és pontosan járó HÉV-et felváltó villamos is jó lesz a csepelieknek.

A csepeli MSZP szerint elfogadhatatlan, hogy a XXI. kerület fideszes vezetése a csepeliek megkérdezése nélkül állt a döntés mellé, az esetleges 2024-es olimpiai helyszínek közösségi közlekedésbe való bekapcsolása pedig nem mehet a kerület közlekedésének rovására!

Az MSZP Csepeli Szervezete a héten utcai tiltakozásba kezdett, és egy helyi érdekű fórumot is összehívott 2016. február 11-ére (jövő csütörtökre) 18 órára a Csepeli Munkásotthonba. A fórumon a csepeli lakosság, meghívott közlekedési szakemberek mellett Borbély Lénárd polgármesternek lehetősége lesz is kifejteni a HÉV megszüntetéssel kapcsolatos álláspontját.