Stop/mszp.hu
2012. május 18. 14:29

Utcára szorult demokrácia

Nem adott lehetőséget egy helyi ügyekkel foglalkozó lakossági fórum megtartására Ököritófülpös polgármestere. A pénteki rendezvényt, amelyen fontos, a közösséget érintő kérdések kerülnek szóba, az utcán kénytelenek megtartani a szervezők.

Halmi József, a Magyar Szocialista Párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alelnöke értesítette szerkesztőségünket, hogy Ököritófülpös fideszes polgármestere nem biztosít helyet a lakossági fórumnak. Teszi mindezt annak ellenére, hogy egy önkormányzati rendelet szerint a hasonló rendezvényeknek helyet kell biztosítani.

A történetben szerepel egy biztonsági őr is, akivel kapcsolatban Halmi felvetette a kérdést: miért van szükség egy kistelepülés állítólag jól működő önkormányzatának ilyen típusú védelemre?

Ignácz József, a szocialisták helyi elnöke a STOPnak elmondta, hogy először megkapták a kulcsokat a kultúrházban található teremhez, ahol a fórumot tartották volna. Amikor azonban a rendezvény témái ismertté váltak, Szabó Béla polgármester utasítást adott, hogy vonják meg ezt a lehetőséget a szervezőktől. Döntését azzal indokolta, hogy jelenleg nem zajlik politikai kampány.

Ignácz József kollégájával, Gaál Sándorral a polgármester hivatalos fogadóóráján szeretett volna magyarázatot kérni, de Szabó Béla nem jelent meg, pénteken pedig a biztonsági őr - az érintettek elmondása szerint - polgármesteri utasításra nem engedte be őket az önkormányzat épületébe.

A helyi szocialisták eltökéltek: a lakossági fórumot megtartják, ha kell, az utcán is. A péntek este hat órakor kezdődő rendezvény három témája az igazságosabb közmunka, az idősek otthonának megépítése és Ököritófülpös élhetőbbé tétele.

Szerző: Csanádi

http://stop.hu/belfold/botrany-utcara-szorult-a-lakossagi-forum/1040757/