kemma.hu
2015. január 31. 16:48

Útdíj: ha nem enged a kormány, egész Vértesszőlőst lezárják

A Magyar Szocialista Párt országos akciójával összhangban a párt Komárom-Esztergom Megyei Területi Szövetsége is félpályás útlezárást hirdetett meg az M1-es autópálya tatabánya-újvárosi feljárójánál.

Ujházy Emiltől, a párt megyei elnökétől megtudtuk: az egyórás forgalomlassításhoz 40 autóval csaknem száz tiltakozó csatlakozott.

Emlékeztetett: sem Schmidt Csaba tatabányai, sem Michl József tatai, sem Nagy Csaba vértesszőlősi polgármester, sem Bencsik János országgyűlési képviselő, sem a fideszes többségű megyei közgyűlés nem tudta elérni, hogy ismét díjmentes legyen az M1-es autópálya Tata és Tatabánya közötti 10 kilométeres szakasza,miközben a kaposvári, vagy a szombathelyi elkerülő szakaszok ingyenesek lettek.

Ezért az itt élők érdekében úgy döntöttek, a forgalom lassításával hívják fel a figyelmet a problémára. Ujházy Emil szerint az ötezer forintos autópályadíjjal Győrtől egészen Pátyig, az első nem megyei lehajtóig el lehetne jutni, tehát semmi nem indokolja, hogy az M1-es Vértesszőlőst elkerülő szakasza ismét díjmentes ne legyen.

Hozzátette: ha nem érik el céljukat, legközelebb egész Vértesszőlőst lezárják.