Vácott a változásért

Egyszerű szlogent választott magának Kiss Zsolt, a váci központú választókerület kormányváltó jelöltje: a változás a tét.

Mint a mellékelt ábra mutatja, Pest megye négyes számú választókerületében is sokan próbálkoznak egyéni parlamenti helyet szerezni, viszont a váci központú körzetben is sokan tesznek ezért semmit, vagy majdnem semmit.

A városban rég nem, csak újabban látott Agócs-Jesztei Ágnes például a még egy logóval sem rendelkező Magyar Republikánus Politikai Párt színeiben indul, a szintén ismeretlen Kőfalvi László pedig az MDF-utód JESZ (Jólét és Szabadság) párt jelöltjeként száll versenybe vasárnap. Mindketten az esélytelenek nyugalmával állnak rajthoz, ellentétben Kiss Zsolttal, aki nemcsak plakátokon mutatkozik.

A kormányváltó erők jelöltje az elmúlt években is sokat tett Vácért, a váciakért. A tényleges munkában nemcsak a hirtelen feltűnt kamu- és törpepártok aspiránsait, hanem a körzetet ebben a ciklusban képviselő Harrach Pétert is utcahosszal veri. Kiss Zsolt ennek ellenére nem a KDNP-s ellenfele ellen, hanem "mellé" szervezte kampányát.

Mint mondja, Harrach már 16 éve képviseli a váciakat a parlamentben, és listáról minden bizonnyal a következő országgyűlésben is teheti majd, ezzel együtt talán itt lenne az ideje, hogy a 70. életévéhez közelítő tisztelendő atya mellett egy fiatal, tettre kész és friss ötletekkel rendelkező képviselője is legyen az itt élőknek.

Mint a váci főtéren Mesterházy Attila mellett állva mondja, egyszerű szlogent választott magának: A VÁLTOZÁS A TÉT. A változás, mert vasárnap egy új, élhetőbb és nagyobb biztonságot nyújtó világot kell elkezdenünk felépíteni, amelyhez itt helyben alapvetően három dologra lesz szükség: munkahelyekre, korszerűbb egészségügyi szolgáltatásokra és fejlődő infrastruktúrára.

Ehhez kérte a főtéren megjelentek támogató szavazatát Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt, aki egyébként a valódi munkahelyteremtés fontosságáról beszélt a leghosszabban. Mint mondta, a kormányváltás 250 ezer valódi munkahelyet garantál Magyarországnak a következő 4 évben.

Mesterházy Attila továbbá Vácott is világossá tette: a kispártokra leadott szavazatok nem a változást, hanem a változatlanságot segítik. Pedig mint tudjuk, a vasárnapi voksolás tétje a VÁLTOZÁS lesz.