mszp.hu | Belföld
2022. február 28. 10:36

Vádalkus kamukat szivárogtat az ügyészség

Egyre riasztóbb eszközökkel próbálja bomlasztani a Fidesz az ellenzéki egységet.

Már 2018-ban is kamu ügyekkel segítették Polték Orbánékat, melyek természetesen a választások után azonnal el is tűntek – emlékeztetett Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„Most is egy választási kampány közepén vagyunk és minden bizonnyal itt is ezzel állunk szemben. (…) Sötét játszma zajlik, és így hoztak szóba politikusi neveket” – mutatott rá Molnár, akit most Fuzik Zsolt, a több tízmilliárdos adócsaló vádalku vallomása ügyészségi kiszivárogtatása kapcsán hírbe hoztak azzal, hogy jó pár éve egy bekamerázott közterületen fényes nappal egy nagy fekete aktatáskában 30 millió forintot kapott azért, hogy segítsen sértetlenséghez jutni egy Zuglóban is dolgozó informatikai cégnek.

„Senkitől nem kaptam pénzt: nemhogy 30 millióra, hanem még 30 forintra is emlékeznék. Ez egy aljas rágalom és azért nagyon trükkös, mert egy vádalkuban nem kell igazat mondani, ott bármit lehet állítani, és az a rész még igaz is, hogy a képviselői irodaház közelében találkoztunk és leültünk egy padra beszélgetni” – mondta el.

Elmagyarázta, Fuzik informatikai tervekről beszélgetett vele Budapest részére, amelyekből később nem lett semmi, de azért is abszurd, hogy azzal vádolja őt, hogy sértetlenséget ígért a cégének, mivel ő nem az ügyészséget képviseli és nincs is ilyen befolyása.  „Én egy országgyűlési képviselő vagyok, se zuglói, se fővárosi politikus nem vagyok” – tette hozzá.

„Sok gyanús van ebben” – figyelmeztetetett az MSZP pártigazgatója. „Közeledünk egy parlamenti választáshoz, összeáll egy lista, vannak benne pártok. Ha megnézzük, mi történt Iványi Gáborral, a parlamenti választásokhoz közeledve, amikor kis híján köztársasági elnökjelölt lett, akkor megjelennek a NAV nyomozók, és hirtelen sok évvel ezelőtti történetet rángatnak elő (…) eközben egy kitűnő cégvezetőt hetek óta sároznak (…), aztán hirtelen jön ez a két ügy” – utalt Horváth Csaba zuglói polgármester és a saját ügyére. „De zajlik a Városháza-ügy is: Bajnai Gordontól kezdve titokzatos ingatlan nepperekig minden van benne” – sorolta a koncepciós és időzített vádakat, melyeket szerinte aligha lehet véletlen egybeeséseknek tekinteni.

„Riasztó folyamatok zajlanak ebben a kampányban. (…) Nagy felelősséggel összejött egy csapat Márki-Zay Péter vezetésével, és ezt akarják bomlasztani” – hangsúlyozta végezetül Molnár Zsolt.