mszp.hu | Belföld
2022. február 11. 22:45

Vajda: Bizalommal kell megállítani az inflációt

Vajda: Bizalommal kell megállítani az inflációt
Újabb rekord: a januári pénzromlás már 8%, a maffiakapitalizmus miatt a piac teljesen elveszítette a bizalmát.

Mit látnak az emberek? Azt, hogy 12 év fideszes kormányzás eredménye az, hogy már csak csirkefarhátra telik nekik, miközben a propaganda minden hónapban elmondja, hogy most már jobb lesz. A valóság az, hogy hónapról hónapra rekordot dönt az infláció és a rekord államadósság-teher hatásait is mindenki érzi – mondta el Vajda Zoltán, az Egységben Magyarországért szövetség Budapest 13. Országos egyéni választókerületében induló képviselőjelöltje péntek reggel a Spirit FM Aktuál című műsorában.

„Átlátnak most már a nemzetközi piacok is azon, hogy a fiskális politika, nevesítsük: Varga Mihály és a monetáris politika, nevesítsük: Matolcsy György egy csapatjátékot játszik. A piacok azt szeretik, hogy ha e két politika között van egy válaszvonal” – mondta Vajda összefüggésben a forint elértéktelenedését is okozó unortodox színjátékkal.

A szocialista politikus rámutatott, a kormány hiába ígérgeti hónapok óta, hogy már nem szabadul el jobban az infláció, az hónapról hónapra dönti az immár évtizedes rekordokat, januárban már egy tized híján 8%-os (a decemberi adat 7,4% volt).

Elmondta, mindez összefügg azzal is, hogy óriási adósságteher-nyomás alá helyezte a fideszes kormány az országot.

Vajda Zoltán ígérte, a Márki-Zay Péter vezette új kormány egyik első lépése a bizalomépítés irányába az államadósság csökkenő irányba fordítása lesz. „Az az elvárás, hogy csökkenjen, tehát egy lefelé irányuló trend legyen. Az euró-bevezetés egyik kritériuma is ez – ez ebből a szempontból teljesíthető” – emelte ki.

„Ha új kormány van, akkor a bizalom visszaszerzése által megteremthető a jólét” – összegezte végezetül az Egységben Magyarországért szövetség Budapest 13. OEVK-ban induló képviselőjelöltje.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21