mszp.hu
2023. november 03. 14:10

Vajda Pál (1949 -2023.)

Vajda Pál (1949 -2023.)
Mély fájdalommal fogadtuk a szomorú hírt, hogy elhunyt barátunk, Vajda Pál, korábbi főpolgármester-helyettes, volt újpesti alpolgármester, az MSZP újpesti szervezetének alapító elnöke.

1949-ben Újpesten született munkáscsaládban, maga is villanyszerelő szakmát tanult és a MAHART Hajójavítónál villanyszerelőként helyezkedett el. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát 1981-ben. 1990-ben az MSZP Újpesti Szervezetének alapító elnöke és a szocialista párt jelöltjeként önkormányzati képviselő. A képviselőtestület a városgazdálkodási bizottság elnökének, majd 1992-ben gazdasági alpolgármesternek választotta meg. 1994 decemberében a szocialista párt fővárosi listáján szerzett mandátumot és lett fővárosi képviselő. 1994-től főpolgármester-helyettesként a főváros városüzemeltetési, vagyongazdálkodási, környezetvédelmi és lakásügyi szakterületét irányítja. Tagja a Gazdálkodási Tudományos Társaság elnökségének és részt vett a Közlekedés Tudományi Egyesület munkájában.

Két gyermek büszke édesapja volt.

1994-től fővárosi képviselőként és főpolgármester-helyettesként a városüzemeltetési, vagyongazdálkodási, környezetvédelmi és lakásügyi szakterületét irányította, egészen 2006-ig. Több évtizeden át dolgozott rendületlenül Budapest felvirágoztatásáért, ezért pedig örökké hálásak lehetünk.

Őszinte részvétünk családjának, szeretteinek.

Nyugodj békében, Vajda Pali!