mszp.hu | Belföld | Közös akarattal
2022. február 10. 14:52

A kormányváltás után elindulhat a korrupciómentes növekedés

A kormányváltás után elindulhat a korrupciómentes növekedés
Már az átlagbérek reálértéke tekintetében is hátulról a második helyre süllyedtünk.

A rekordszintűre nőtt államadósság és a brutális infláció ellen a jegybank iránti bizalom helyreállítása az első lépés: a kormányváltás után nem sokkal már érezhetjük is ennek az eredményét – erről tartott online sajtótájékoztatót csütörtökön az Egységben Magyarországért részéről Vajda Zoltán,az MSZP és Horváth Jácint, a DK közgazdasági szakpolitikusa, mindketten egyéni képviselőjelöltek, illetve Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Z. Kárpát Dániel elmondta, a fideszes kormány által történelmi csúcsra növelt államadósság közvetlen összefüggésben van a letagadott, ámde nagyon is jól látható korrupció mértékével és az elszabadult inflációval, melyeket az új kormánynak kell majd megfékeznie. „A csecsemőtől az aggastyánig csak a kamatokra 140.000 forintot költ minden magyar évente. (…) Ha belegondolunk, hogy évente három állami bérlakás-program árát csak a kamatok törlesztésére fordítjuk és ez a kamatteher még növekszik is, akkor beláthatjuk, hogy Orbánék teljes mértékben tehetségtelen gazdaságpolitikája, nagyon rossz adósság-menedzsmentje és a brutálisan magas korrupciós ráta egy olyan helyzetet teremtett, amely folyamatosan fojtogatja a magyar nemzetgazdaságot” – mutatott rá.

Vajda Zoltán, Budapest 13. országos egyéni választókerületének az Egységben Magyarországért színeiben induló képviselőjelöltje figyelmeztetett, nemcsak az a probléma, hogy a kormány 10 év alatt megduplázta az államadósságot: az infláció is soha nem látott magasságokban van.

Emlékeztetett, minden ígéret ellenére hónapról hónapra növekszik az infláció, amit a fideszes kormány nem tud letörni, mivel a belföldi, mind a nemzetközi pénzügyi bizalmat elvesztette, nem utolsósorban a 12 évnyi korrupció miatt. „A kormányváltással viszont egy hiteles gazdaságpolitikával és a piacok bizalmát visszaszerző monetáris politikával képesek leszünk arra, hogy finanszírozzuk, hogy a költségvetés egyensúlyban maradjon és mehessen tovább egy sokkal normálisabb úton. A bizalom visszaszerzésének az egyik garanciája a kormányváltás és ez által egy új elindulás!” – hangsúlyozta a szocialista politikus.

Horváth Jácint a szövetség Zala megye 3-as számú választókerületében indított képviselőjelöltje hozzátette, az inflációs megfékezése és a jóvátétel mellett Egységben Magyarországért számára különösen fontos a vidéki kisvállalkozások fejlesztése, számos eszközzel való ösztönzése, ugyanis az ő támogatásuk kulcsfontosságú Magyarország felemelkedéséhez.