mszp.hu | Belföld
2022. március 30. 16:03

A XVI. kerületieknek is joguk van végre az igazsághoz és a tisztességhez

A XVI. kerületieknek is joguk van végre az igazsághoz és a tisztességhez
Az ellenzéki képviselőjelölt írásban követeli, valljon színt végre a rabszolgatörvényt benyújtó helyi fideszes potentát: ezúttal „államháztartás háborús kiigazítása” jogcímen vajon hol akarnak több pénzt elvenni az emberektől?!

Miután a garanciák hiánya miatt leálltak az EU-s pénzek, nem csoda, hogy hazánkban már tavaly év végén elindultak a megszorítások az állami kiadások terén – hívta fel a figyelmet Vajda Zoltán közgazdász, az Egységben Magyarországért szövetség Budapest 13. országos egyéni választókerületében indított képviselőjelöltje szerda reggel a Spirit FM Aktuál című műsorában.

„A Fidesz nem szokta előre megmondani, mikor megszorításokat csinál. Csinált már ilyet, például tavaly év végén, mikor zárolta a költségvetési beruházásokat (…), de most Varga Mihály kivételesen egy őszinte mondatot mondott” – emlékeztetett a pénzügyminiszter költségvetési kiigazításról szóló bejelentésére.

Utalt arra is, hogy az EU-s forrásokat elbukta a fideszes kormány, ezért most az orosz-ukrán háborúra fogja azokat az esetleges megszorításokat, amelyeket be kellene vezetnie, ha megnyeri a közelgő parlamenti választásokat.

„Ha egy új kormány alakul, akkor viszont nem lesz erre szükség” – jelentette be az ellenzéki képviselőjelölt. Vajda Zoltán rámutatott, az Egységben Magyarországért programjában szerepel a magyarok által régóta várt anti-korrupciós garancia, amitől a visszatartott EU-s pénzek ismét megérkezhetnek és végre helyben, a valódi végső kedvezményezettekhez juthatnak.

A szocialista politikus elmondta, választókerületében ez ügyben kereste nyílt levélben a fideszes Szatmáry Kristófot is, aki persze ezúttal sem válaszolt. „Szatmáry Kristóf egyetlen egy törvényt nyújtott be az előző ciklusban, ez a rabszolgatörvény volt: ezen kívül hozzáadott értéke nem volt” – idézte fel ellenfele szerepét az országgyűlésben, amely szerinte kísértetiesen hasonlít „gombnyomogató” fideszes párttársaiéhoz, akik szintén semmilyen érdemi munkát nem végeznek.

Vajda megjegyezte, ezzel együtt a kerület önkormányzati, elvileg közszolgálati, valójában fideszes propaganda lapja részrehajlóan reklámozza Szatmáry-t, míg az ő bemutatkozását mindenféle egyeztetés nélkül kicenzúrázták a lapból. „Leírtam azt, hogy nekem milyen előre mutató javaslataim voltak a kerület fejlesztését érintően, de sajnos az újság ezeket sosem mutatta be. Erről írtam a bemutatkozásomat és a terveimről, de úgy döntött az újság főszerkesztője, hogy ezt nem hozza le. (…) A Választási Bizottsághoz fordultam, és bízom benne, hogy igazságot tesznek, csak természetesen ezt április 3-ig már a választók nem fogják tudni elolvasni” – mondta el.

„De majd utána jön változás ebben is, a kerületben is, és országosan is” – hangsúlyozta végezetül az Egységben Magyarországért szövetség Budapest 13. választókerületében indított képviselőjelöltje.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21