mszp.hu | Gazdaság
2023. február 16. 10:34

Vajda Zoltán: Szó nélkül szavazták le a fideszes bizottsági tagok a pedagógusbéremelést

Vajda Zoltán: Szó nélkül szavazták le a fideszes bizottsági tagok a pedagógusbéremelést
A Parlament még el sem fogadta a költségvetést, máris rendelettel módosította azt a kormány. A Költségvetési Bizottság ülésén pedig a fideszes tagok 5 fontos ellenzéki módosítást leszavaztak.
"Időnként bennem is felmerül, hogy van-e bárminek is értelme a mai magyar ellenzéki politizálásban. Ugyanakkor azt gondolom, azokat a területeket, amelyekre még lehetőség van, például a parlamenti nyilvánosság, nem szabad föladni" - mondta a Klubrádió műsorában Vajda Zoltán, a Költségvetési Bizottság elnöke.
 
Vajda Zoltán pici sikerként könyveli el azt, hogy legalább végül behozták a költségvetést a parlament elé, decemberben ugyanis Orbán még arról beszélt, hogy rendeleti úton fogják módosítani a költségvetést.
 
"Tudom, hogy ez csak egy szépségtapasz, nem vagyok naív. Minden módosítást lesöpörnek majd, és végül a fideszes úthenger azt a költségvetést fogja elfogadni, amit benyújtottak."

Az idei költségvetést talán valamikor tavaszra fogadják majd el. 
 
"A minapi költségvetési bizottsági ülésen először láttam saját szememmel azt, hogy hogyan működnek vállalhatatlan helyzetben a fideszes kollégák: 5 db, ellenzéki képviselőtársam által benyújtott törvényjavaslat volt, mind igazán fontos témája most hazánknak, és mindet leszavazták".
 
Az ellenzéki javaslatok között szerepelt a posták újranyitása, a pedagógusok bérének rendezése, a szociális ágazatban dolgozók és az egészségügyi dolgozók bérének a rendezése. A fideszes tagok mindet leszavazták, így még tárgyalni sem fognak ezekről.
 
"Hangjukat nem hallottam, semmivel nem érveltek, csak a gombot nyomták" - mondta Vajda Zoltán.
 
A szocialista politikus emlékeztet telne ezekre a módosításokra például a Vodafone felvásárlásának árából.

Kapcsolódó párttagok