mszp.hu | Belföld
2024. április 29. 18:51

Vajda Zoltán: Toleránsak vagyunk a fideszes politikusokkal, csak hagyják békén a gyerekeinket!

Vajda Zoltán: Toleránsak vagyunk a fideszes politikusokkal, csak hagyják békén a gyerekeinket!
A gyermekekkel való kampányolásról és politikai célokra való felhasználásukról, gyermekvédelmi kérdésekről, valamint egy ezzel kapcsolatos XVI. kerületi ügyről is beszélt Vajda Zoltán országgyűlési képviselő, a Költségvetési Bizottság MSZP-s elnöke a mai parlamenti ülés azonnali kérdések órájában.
„A kormánypárti képviselők egész sorának vált bevett gyakorlatává, hogy gyerekeket használnak ki politikai célra. Maga Orbán Viktor miniszterelnök is kapott ezért bírságot korábban” – fogalmazott felszólalása elején Vajda Zoltán. 

Hónapról-hónapra lehet olvasni olyan eseményekről, amelyeken a politikusok díszletnek használják az adott eseményre kivezényelt gyerekeket. A kormánypárti politikusok továbbra sem akarnak változtatni ezen a gyakorlaton, sőt törvényt is módosítottak kifejezetten azért, hogy a gyermekek kampány célú használatát tovább folytathassák. 
Vajda Zoltán emlékeztetett, hogy a választókerületében Szatmáry László, a XVI. kerület egyik önkormányzati képviselője, valamint Kovács Péter, Budapest XVI. kerületének polgármestere is részese lett ennek a megszokott fideszes tradíciónak. 
 
Az említett önkormányzati képviselő ráadásul az óvoda mellé még egy pultot is kitett, amelyen az őket népszerűsítő kép látható. A közvélemény okkal nevezi ezt a fajta kampányolást „politikai pedofíliának” – érvelt Vajda Zoltán. 
 
Az MSZP országgyűlési képviselője felszólalása végén az alábbi kérdéseket tette fel a kormány illetékes miniszterének:
  • Mikor szoknak le a gyermekek politikai célú kihasználásáról?
  • Önök szerint komolyan vehetőek-e a gyermekvédelmi beszédeik akkor, amikor a gyakorlatban látványosan nem törődnek a gyerekekkel?
  • Elhatárolódik-e azon politikusoktól, akik gyerekeket felhasználva kampányolnak?
Vajda Zoltán a miniszteri válasz után, a viszonválaszában arra kérte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, hívja fel a fideszes párttársait és kérje meg őket, hogy hagyják abba a gyermekekkel való kampányolást. 
 

Kapcsolódó párttagok