2012. július 31. 16:02

Vajon milyen jegy lenne a bizonyítványukban?

Halmi József megyei alelnök értékelte a szabolcsi országgyűlési képviselők eddigi tevékenységét sajtótájékoztatóján.

„Vajon a Fidesz-KDNP megyei képviselői be fognak nyújtani egy módosító indítványt a Nagy Vezér választási javaslatához is, ami arról fog szólni, hogy a szavazáson részt vevők csak a Fideszre szavazhatnak, a szavazólapot be kell mutatni a választási bizottság előtt, és aki mást ír rá, mint amit kell, az 1-5 évig terjedő börtönbüntetést kaphat?„- kezdte kicsit cinikus az értékelését.

10 egyéni fideszes képviselő van, és 4 listás, míg MSZP képviselő 4, ebből 1 megyei listás, 3 országos. Ahogy készültem a sajtótájékoztatóra, megnéztem a kormánypárti hozzászólásokat, - mondta, - egy közös van bennük, hogy mindig azzal foglalkoztak, mi volt az elmúlt 8 évben. Minden reagálásuk és hozzászólásuk az előző szocialista kormány bírálata, visszamutogatás.

Nagyon kevés olyan hozzászólás van, ami a megye érdekeit képviselné. Önálló indítványt a 14 fideszes képviselő 40-et, míg a négy szocialista képviselő 346-ot nyújtott be. Hozzászólásokat tekintve, van egy Néma Leventénk, mi csak Néma Ferencnek hívjuk, Nyíregyháza polgármestere, akinek nem sikerült a 2 év alatt egyszer sem megszólalni.

Egy megyei jogú város polgármesterének 2 év alatt nincs mit mondania a Parlamentben?

Emellett Kovács Ferenc tartozik nekünk egy vallomással a holding felügyelő bizottságban betöltött szerepével és az ottani döntéseivel kapcsolatban is, várjuk!

Seszták Oszkár, bár kikéri magának, hogy ők a választókat képviselik, de ennek ellenére, nem a választókat képviselik. A felszólalásokat, az önálló indítványokat, a közös indítványokat nézve a Fidesz-KDNP-t képviselik egyértelműen és nem érdekli őket a megyei emberek sorsa. Az „azori nagy kiránduló”, a többi párttársával együtt kiürítették a megyét, eladták a vagyont.

Érdemes megnézni, hogy az elmúlt 8 évben a kormányzati pozícióban lévő szocialista politikusok mit hoztak a megyének, mennyi beruházást, mennyi olyan programot hoztak közmunkában, és másban, ami a megye embereit és a megyét gyarapította.    

A most kormányzatban lévő politikusok közül pl. Czomba úr milyen törvényhez adta a nevét? A 47.000 Ft-os közmunkabérhez. Egy olyan ember, aki Vásárosnaményban lakott, vásárosnaményi Munkaügyi Központnak volt a vezetője, tehát még tudja is, hogy azok az emberek milyen körülmények között élnek. Emellett Ő volt az ötletadója a regionális munkabérnek, a pályakezdők a minimálbérnek a 70 %-át fogják kapni, és ezzel képviseli a megyeiek sorsát?

De nézzük a mezőgazdaságot, a fagykárt. Végig a szocialisták szólaltak fel a megyében, a közgyűlésben, a sajtóban, a parlamentben és soha nem volt egy kormánypárti megyebeli képvisel sem, aki mellénk álljon. Nem azért, hogy ezzel a szocialista pártot segítse, hanem a megyében mezőgazdaságból élő embereket segítse, hogy minél alacsonyabb legyen a káruk! Soha nem voltak partnerek.  

És az egészségügy? Nézzük a holdingot, országos botrány az ő dicsőséges találmányuk. Most mossák kezeiket, nem nyilatkoznak, vissza-visszalöknek dolgokat.

Felháborító, hogy egy Tilki Attilának nem volt olyan helyzet a megyében, hogy úgy érezze, indítványt kell beadnia. Hatszor szólt hozzá 2012-ben, 2010-től összesen 16-szor, és egy olyan törvénytervezetet sem támogatott, ami javítaná a megye helyzetét.

Mind a 14 fideszes képviselő hiteltelen. Nagyon sokat tehetnének azért, hogy a megye fejlődjön, és nem teszik meg!

Azt látom az elmúlt 2 évben, - mondta a képviselő -, hogy a Fidesz megyei képviselői nem használták ki azt a lehetőséget, hogy a megye érdekében tudjanak politizálni. Még mindig azok a beruházások vannak, melyeknek a döntéseit az elmúlt 8 évben hozták. Olyan szépen mosolyogva vágják át a szalagokat, azoknak a beruházásoknak az átadásánál, amihez semmi közük nincs.  

Kiszolgálják a pártot, és a vezért, soha nem szólalnak meg a megyei emberek érdekében. A diktatórikus rendszer kiépítésében ők is felelősök – hangsúlyozta Halmi József. Nekik egységesen, csapatban is nulla a teljesítményük, külön-külön meg nulla alatt van jóval.  Zárszóként kiemelte a képviselő, a legtöbbet akkor segítenének a megyén, ha visszaadnák a mandátumokat!