mszp.hu
2016. szeptember 02. 12:58

Valamikor Szabolcs aranya volt!

Valamikor Szabolcs aranya volt!
A MAGOSZ korábban 30 Ft-os léalmaárnál lezárta az utakat. Ma azok az emberek kényelmes kormányzati székekben ülnek, és nem foglalkoznak már a mezőgazdaságból élni kívánó termelőkkel.

A fagykár sem lett lerendezve. A jégkár nemcsak a mezőgazdaságot sújtotta, emberi életek munkáját tette tönkre, és az sem . - fogalmazott Halmi József, tegnapi sajtótájékoztatóján.

A meggy kérdéskörben folyamatosan hangsúlyoztam, hogy nem elfogadható az a meggyár, ami a gazdálkodóknak jár. Kaptunk jelzéseket arra, hogy a dinnye felvásárlás is akadozik, és 8 – 20 forint között van, sokan nem is tudták eladni a megtermelt dinnyéjüket a mai napig.

A jégkár után a megye szatmári része és az erdőhát is csak léalmát tud leadni, ami ma 16 – 17 maximum 20 forint.

Telefonos jelzésekből tudom, hogy az étkezési alma árát úgy akarják letörni - a kormány tudtával – hogy Lengyelországból hoznak be étkezési almát. A napraforgó ás kukorica ára sem fogja elérni azt az árat, amiért érdemes lenne termelni,és közben mégis csendben van az Agrártárca, a MAGOSZ és az Agrárkamara is.

Rácz Úr a Kelet - Magyarországban azt nyilatkozta a dinnye kapcsán is, hogy rajta vannak az ügyön. Mindenben ezt nyilatkozza, jegyezte meg a képviselő. Talán jó lenne, ha leszállna az ügyről, venné a kalapját, és akár az ügyek is jobban megoldódnának – szólította fel cselekvésre a szocialista képviselő az Agrárkamara elnökét. Már lassan azt a benyomást kelti bennem, hogy semmihez sem ért. – mondta sajtótájékoztatóján.
Az agrárminiszter úr is gulyásokat, és pörköltöket szemlél, és nem tesz a termelők érdekében. Azért emeljük, fel mi a szavunkat – szabolcs megyei szocialisták – mert az emberek itt ebből az ágazatból tudnának kiegészítő forrást találni, ebben a több szempontból hátrányos helyzetű megyében.

Nincs érdekképviselet, a kormány csak magát és barátait képviseli, és a fizetett érdekképviselet sem tesz semmit a gazdálkodók érdekében.

Többször felszólítottam a Rácz urat távozásra, és a fideszes képviselőket, hogy az itt élő emberekért is tegyenek valamit. Avatkozzanak be az almába, ne engedjék meg, hogy az exportból származó almával töltsék fel a piacot.

Tegyenek meg mindent, hogy megérje tovább termelni szabolcs megyében az almát, aminek mára már lassan csak múltja lesz, és nem jelene!

Kapcsolódó párttagok