mszp.hu | Belföld | közlemény Európai Unió
2014. április 14. 09:16

Válasz a Jobbik sajtótájékoztatójára

Megdöbbentő volt a Jobbik alelnökének vasárnapi sajtótájékoztatója. Míg pártjának vezetői több százmillió forintért országos kampányba kezdtek az Európai Uniós választásokra, addig Miskolcon a radikálisok EU-ellenes hangokkal próbálják hergelni a közvéleményt. Amíg az országos vezetők mindent megtesznek, hogy az Európai Parlament soraiban is képviselhessék nemzeti politikájukat, addig Miskolcon ki akarnak lépni a közösségből.

Tisztelt Alelnök Úr!

Mit adott Miskolcnak az unió? Ezt komolyan kérdezi? Néhány nappal ezelőtt még országgyűlési képviselőjelöltként indult pártja színeiben. Ennyire nem ismeri a várost? Ennyire nem lát, vagy nem akar látni? Abban egyetértünk, hogy az elmúlt 4 esztendőben az alkalmatlan városvezetés nem tudott EU-s forrást hozni a városba, de ez aligha a közösség hibája. Míg más városok évtizedeket alapoztak meg ebben a ciklusban, addig Miskolcnak semmi sem sikerült. De Alelnök úr is látja, hogy 2002 és 2008 között Miskolc jól sáfárkodott a forrásokkal, elég, ha csak a Zöld Nyíl projektre gondol.

És, hogy mit adott a Jobbiknak az Unió? Az önök által delegált képviselőknek több százmilliós jövedelmet. Ha nem hisznek az Európai Unióhoz való tartozás fontosságában, akkor miért vesznek részt az EP-kampányban? Párttársai miért veszik fel havi fizetésüket Brüsszelben? Alelnök úr! Önnek minden lehetősége megvan arra, hogy pártjának legfőbb döntéshozó testülete elé javaslattal éljen. Tegye meg! Javasolja, hogy a Jobbik ne állítson listát az Európa Parlamenti választásokra. Egyet azonban ne feledjen! Az uniós csatlakozásról nem a Jobbik, hanem a magyar állampolgárok döntöttek. Amennyiben ez önöknek nem fontos, álljanak ki az elveik mellett, és fejezzék be ezt az álszent magatartást!

Földesi Norbert,
az MSZP miskolci önkormányzati frakciójának vezetője