mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2020. január 05. 00:01

Válasz „a magyar gyógyszerbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű” intézmény nyilatkozatára

Válasz „a magyar gyógyszerbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű” intézmény nyilatkozatára
„Elmúlt a hátfájásom, frissebbnek éreztem magamat. Szeptember óta használom a Spinalis termékcsalád Hacker típusú székét és mindenkinek csak ajánlani tudom.” (Dr. Méhes László ügyvéd, Kásler kegyelméből az OGYÉI vezető testületének a tagja.)
Dr. Méhes László ügyvéd úrnak, a fenti közvetlen ajánlaton túl, még egy egészségügyi vonatkozású élménye biztos lehetett: 26 millió forintot vett fel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórháztól. Ez a két pályamunka elég volt a gyógyszerészeti intézet tanácsadó testületi tagságához. A szakmai színvonal és a „gyógyszerbiztonság” tehát adott.
 
Révész János onkológus, a BAZ megyei kórház főigazgatója, a Dr. Révész János Bt.-n keresztül a megyei onkológiai centrum irányítója a magyar kórházakat és az összeférhetetlenséget biztosítja a Kásler-féle testületben.
   
A betegek érdekeit és a politikamentességet a gyógyszerészeti intézet vezető testületében a Fidelitas volt tisztségviselője, Habony Árpád egykori titkára, a Századvég kormányzati hazugsággyár igazgatósági tagja garantálja. 
 
Csütörtöki sajtótájékoztatónkon eredetileg nem az OGYÉI ügyeivel, hanem a Borsod megyei kórház „maffiaszerű” működésével kapcsolatos nyomozással akartunk foglalkozni, de ha már megszólíttattunk, akkor állunk elébe!
 
A gyógyszerészeti intézet vezetése az elmúlt időszakban többször is leszerepelt, így megszólalásaiknál a nagyobb szerénység és kisebb vehemencia bőven indokolt lenne.
 
A teljesség igénye nélkül: 
 
  • Az OGYÉI éléről leváltották az elismert szakmai vezetést, elriasztották a szakma színe-virágát a hivatal viselésétől, feltörték az intézet honlapját, állampolgárok betegségekkel kapcsolatos személyes adataihoz fértek hozzá.
  • Ugyanakkor kiderült, hogy éveken keresztül rákkeltő anyagot tartalmazó gyógyszerekkel tömték az embereket, de még csak egy bocsánatkérés sem hangzott el senkitől.
  • Később Kásler botrányos összetételű, fentebb említett vezető testületet nevezett ki a gyógyszerészeti intézet élére, majd a gyógyszerlobbit helyzetbe hozva, a Gyógyszeripari Szövetségek emberét, onkológiai és egyéb gyógyszeripari termékeket forgalmazó cég vezetőjét nevezte ki az OGYÉI főigazgatójának! Erre mondják, hogy kecskére, káposztát… 
 
S, hogy mi jöhet még, azzal is foglalkozunk a közeli napokban.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő

Kapcsolódó párttagok