mszp.hu | Belföld | KDNP kereszténység Soltész Miklós
2016. június 20. 16:01

Válasz Soltész Miklósnak, aki szövegértési problémákkal küzd

Válasz Soltész Miklósnak, aki szövegértési problémákkal küzd
Az általam adott interjú önmagáért beszél, Soltész Miklós egyházügyi államtitkár közleménye pedig valami másról. Aki a szavaimból keresztényellenességet vizionál, az vagy nem ért magyarul, vagy rosszindulatú, esetleg mindkettő.

A KDNP erőszakos egyházpolitikájának és botrányos körülmények között elfogadott egyházi törvénye miatt a magyar adófizetőknek eddig 1,6 milliárd forint kártérítést kellett a jogfosztott egyházak részére kifizetniük.
 
Soltész Miklós ahelyett, hogy ostobaságokat hord össze és a baloldal ellen uszít, inkább azzal törődjön, hogy kidolgozzon egy olyan egyházügyi törvényt, ami az egyházaknak is megfelel, a parlamenti kétharmad is megvan hozzá, és nem is kerül milliárdokba az adófizetőknek.
 
Mindemellett az egyházügyi államtitkártól elvárható lenne egy minimális szakmai hozzáértés. Az általam adott interjú ugyanis az el nem fogadott egyházügyi törvényről szól, ő pedig végig a hatályosról ír.
 
Talán nem túlzó elvárás egy államtitkártól az alapszintű magyar szövegértés, melynek segítségével képes felismerni egy szöveg tartalmát. Mindenesetre így már jobban érthető, hogy a kormány miért nem Soltész Miklósra, hanem az igazságügyi miniszterre bízta az új törvény előkészítését, és még az ötpárti egyeztetések közelébe sem engedte az egyházügyi államtitkárt.
 
Végezetül a keresztényi szellemiség jegyében Soltész Miklósnak kívánok sokkal több objektivitást, alázatot és kevesebb gyűlölködést!
 
Bárándy Gergely,
a Törvényalkotási bizottság alelnöke